Arganolie zeep, pure arganolie en een fijne gezichtsborstel.
Beauty

Arganolie tegen de eerste rimpels

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In mijn strijd tegen de rimpels, en ja ik weet het, die ga ik uiteindelijk genadeloos verliezen, wil ik zoveel mogelijk gebruik maken van wat de natuur ons heeft gegeven. In plaats van ingewikkelde technologie en synthetische ingrediënten.  Vandaag vertel ik meer over mijn ervaringen met arganolie tegen de eerste rimpels.

Olijfolie ken ik, met name uit de keuken. Net als andere soorten olie. Arganolie kende ik nog niet. Ik stuit op de website lovearganolie.nl in mijn zoektocht naar nieuwe, natuurlijke verzorgingsproducten die goed bij mijn 40+ huid passen.

Zeep met arganolie, goed voor de huid.

Zeep met arganolie, goed voor de huid.

Goud

Ik lees ‘Marokkaans goud’ en ben nieuwsgierig. Arganolie bestaat uit allerlei vetzuren die voor meer weerstand en elasticiteit van de huid zorgen. Tel daar vitamine E bij op en je hebt een natuurlijk product in de strijd tegen huidveroudering. De producten zijn ook nog eens vriendelijk geprijsd.

Goed, de moeite waard om eens te gaan experimenteren met arganolie. Ik ga voor een 100 procent natuurlijke en eerlijke gezichtsreiniger van 5,95 euro. Naast de pure arganolie zit er kokosolie, olijfolie, kamille, lavendel, honing, goudsbloem en groene thee in de reiniger. Allemaal mooie ingrediënten, puur natuur!

Wat is dat?

Het aangenaam geurende pakketje dat ik thuis gestuurd krijg bevat ook een handige borstel en een klein flesje olie. “Wat is dat?” Mijn tienerdochter, die er altijd als de kippen bij is zodra er pakketjes worden bezorgd, trekt een vies gezicht. Ik moet toegeven, het stuk zeep dat ik uit de doos haal ziet er op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk uit. Het ruikt wel lekker. Als ik het op het houten houdertje leg, ziet het er al een stuk leuker uit. Maar daar gaat het niet om, hoe werkt het?

Mooie producten van lovearganolie.nl

Mooie producten van lovearganolie.nl

Duidelijke beschrijving van wat er allemaal in zit.

Duidelijke beschrijving van wat er allemaal in zit.

Arganolie zeep, pure arganolie en een fijne gezichtsborstel.

Arganolie zeep, pure arganolie en een fijne gezichtsborstel.

Schuimen met arganolie tegen de eerste rimpels

Ik hou de gezichtsborstel onder de kraan en ga aan de slag. Grappig, ik moet aan mijn vader denken die altijd zo’n zelfde soort kwast gebruikte bij het scheren. Ik sta op dezelfde manier mijn gezicht in te soppen. Het ruikt wel veel lekkerder dan zijn old spice zeep 🙂 Ik laat het lekker schuimen en even intrekken. Daarna spoel ik mijn gezicht rustig af. Even afdrogen en nieuwsgierig strijk ik langs mijn wangen. Dat voelt lekker aan! Een fris gevoel, maar niet plakkerig. Zacht en toch stevig.

Natuurlijk kan ik niet na 1 keer vertellen of mijn rimpels zachter zijn. Daarvoor moet ik het langere tijd gebruiken. Maar na een week voelt mijn huid wel lekkerder aan. Ik vind het prettig om ’s avonds mijn gezicht te reinigen. Op mijn kraaienpootjes en de wat diepere lijnen bij mijn mond smeer ik een beetje pure arganolie. Verder heb ik het gevoel voor de nacht niks nodig te hebben.

De volgende dag gebruik ik dan mijn gebruikelijke dagcreme van Weleda. Dit bevalt me goed. Ik heb geen last van irritaties en ik vind zelf dat mijn huid er goed uitziet. De arganolie gebruik ik ook voor mijn nagelriemen. Handig zo’n multifunctioneel product.

Ken jij arganolie al? Wel eens op je huid gesmeerd? Of gebruik jij andere natuurlijke producten? Let me know!

Van zo'n fijn pakket word je toch blij?

Van zo’n fijn pakket word je toch blij?

Arganolie producten zijn online te koop bij lovearganolie. Ik heb de producten gekregen om te testen, uiteraard vertel ik je eerlijk over mijn persoonlijke ervaringen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply