Beauty

Grijs haar verven of meedoen met grey hair don’t care?

Grey hair don’t care. Google maar eens of voer dit met een hashtag in op instagram. Je komt de mooiste vrouwen tegen. Met grijs haar. Ik kijk vol bewondering naar deze dames. En vraag me af, zou grijs haar mij ook zo leuk staan? Waarom blijf ik grijs haar verven? Ik wil toch niet wanhopig jong proberen te blijven?

Stop ik met grijs haar verven?

Stop ik met grijs haar verven?

Grijs haar is ook nog eens hartstikke trendy. Nu nog wel. Tegen de tijd dat ik het aandurf om mijn natuurlijke haarkleur tevoorschijn te laten komen, zwart met veel grijs, is het vast alweer uit. En toch merk ik dat ik wel zin heb in puur natuur.

Grijs haar verven: gedoe

Dat gedoe met haarverf. Het geknoei. Het wachten totdat de verf goed is ingetrokken. Het eindeloos van merk haarverf veranderen omdat ik vergeet welke ook alweer het beste grijze haren dekt. De teleurstelling als na een dik uur moeite ik toch nog witte haren ontdek. Ik ben het zat!

Het verven van grijs haar is niet zo makkelijk als het verven van gewoon haar. De ene keer pakt het wel in 1 keer, een andere keer moet ik nog in de weer met een uitgroeiset. Ik verf mijn haar al sinds ik de eerste keer een witte haar ontdekte. Ik denk dat dit rond mijn dertigste was.

Van nature heb ik zwart/bruin haar. Zo donker dat ik het voor mijn dertigste nooit verfde. Je zag er toch niks van. Ik wilde wel eens een rode spoeling gebruiken. Als ik dan een TL-lamp boven mijn hoofd hield, ja dan zag je zowaar iets roods schemeren.

Uitgroei

Het verven van mijn haar doe ik nu een jaartje of 10. In het begin om de 4 maanden. Nu merk ik dat de tijd tussen de verfbeurten steeds korter wordt. Je haar groeit ongeveer een centimeter per maand. Ik heb in no time dus een lelijke uitgroei. Die ik probeer te verbergen met een haarmascara en met de L’Oreal Paris Magic Retouch. Waar ik overigens niet laaiend enthousiast over ben. Iets anders is er echter niet.

Tussen twee verfbeurten in, lelijke uitgroei.

Tussen twee verfbeurten in, lelijke uitgroei.

Goed, back on topic. Wil ik grijs haar? Zou ik er dan niet ineens uitzien als een vrouw van 50? Niet dat daar iets mis mee is, maar ik ben het nog niet! En stel nou dat ik besluit om mijn haren te laten vergrijzen, hoe doe ik dat dan? Afknippen? Ik had net besloten om weer voor een wat langer kapsel te gaan…

Ik ben te ijdel om weken met half geverfd haar rond te lopen. Dat trek ik echt niet. Ik zou het geleidelijk steeds lichter kunnen verven. Van zwart naar bruin, naar blond naar grijs? Geen idee of dat überhaupt mogelijk is met mijn haren.

En zo pieker ik net zolang tot ik er nog meer grijze haren van krijg! Misschien moet ik het gewoon eens aan een goede kapper vragen.

Wat vind jij van grijs haar? Verf jij het ook of ben je daar al mee gestopt? En denk je dat het mij leuk zou staan?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Simone Poulissen november 20, 2016 at 9:27 am

    Ik ga steeds meer plukjes grijs verven samen met het grijs dat langzaam te voorschijn komt gaat het best snel. ..

    • Reply Missforty november 20, 2016 at 11:41 am

      Jij hebt veel lichter haar dan ik, lijkt me eenvoudiger. Maar ik heb er geen verstand van 😃

    Leave a Reply