Beauty

Een lang of kort kapsel: wat past bij een veertiger?

“Nu laat ik het echt weer groeien.” Op een slechte haardag mopper ik tegen mezelf in de spiegel. Oudste dochter hoort mij en merkt lachend op. “Dat zeg je heel vaak mam, en dan ga je toch weer naar de kapper.” Het lot van een veertiger die niet kan kiezen; een lang of kort kapsel.

Als kind heb ik vanaf mijn 6e een kort kapsel. Ik was nogal een dramaqueen en mijn moeder had daar geen zin in bij het kammen. Ik geef haar geen ongelijk. Mijn jongste heeft niet alleen een boblijntje omdat het zo leuk staat 🙂 In mijn puberteit laat ik mijn haren groeien. En ga van een boblijn met permanent en kuif, naar lang stijl haar.

Twintig jaar geleden...

Twintig jaar geleden…

Nooit laat ik het afknippen, het lange haar past bij mij. En dan is daar ineens Friends. De immens populaire serie gooit mijn leven overhoop. Ik wil ook zo’n hip kapsel! Net als Monica. Zo gezegd zo gedaan. Laagjes in mijn lange lokken.

Nooit afknippen

Maar echt kort? Nee dat ga ik nooit doen. Ook niet als ik ooit moeder mag worden. Waarom al die vrouwen zichzelf dan ineens een kort kapsel aanmeten, snap ik niet.

Drie zwangerschappen en een periode van dreads later verlies ik veel haren. De schaar moet erin om weer een gezonde en wat vollere bos te krijgen. Ik knip het af tot net iets over mijn schouders. Daarna volgt een a-symetrische boblijn. Wel een pony, geen pony. Alles op 1 lengte en dan weer laagjes. Ik wissel heel wat af. Maar echt lang laat ik mijn haren niet meer groeien.

‘Vroeger’ had ik ook een paar maanden dreads.

Laagjes.

Laagjes.

a-symetrische bob

a-symetrische bob

Zo draag ik het nu, best kort...

Zo draag ik het nu, best kort…

En nu ben ik op een punt beland dat ik denk, als ik nog lang haar wil, moet ik dat nu doen. Nu ik nog in mijn veertiger jaren ben. Straks met een grijze vlecht met pensioen gaan, zie ik niet gebeuren 🙂 Dus ga ik sparen. Me beheersen op slechte haardagen om toch naar de kapper te gaan.

Lang of toch kort?

Als ik oude foto’s bekijk, vind ik lang haar toch wel erg mooi staan. Of zou het ook komen omdat er zo’n jong koppie onder de donkere lokken zit? Met een kort kapsel kun je meer variëren. Straks loop ik weer elke dag met een saaie staart rond.

Je leest het al, ik twijfel volop tussen kort en lang. Wat vind jij leuk staan bij mij? En waar ga je zelf voor, een lang of kort kapsel?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Lineke juni 12, 2016 at 6:40 am

  Whoohoo…zo herkenbaar…
  Jolin…dat lange haar…wauw…maar wat je zegt…met een grijze lange vlecht je pensioen starten…nehhh…

 • Reply Bonsje juni 12, 2016 at 7:11 am

  Ik vind het korte echt supermooi bij jou, maar ik hou van kort haar 😉

  • Reply Missforty juni 12, 2016 at 7:17 am

   Thanks! Ik hou van kort en lang! Maar ik ben te impulsief om het echt lang te laten groeien ben ik bang 😂

 • Reply Petra de Blaak juni 12, 2016 at 7:22 am

  Wat een dilemma’s hebben wij, als veertigers, toch! Jou staat ’t allebei….kort maakt je hartstikke pittig. Dat ben je volgens mij wel 🙂

  Bij mij zit er op een bepaalde lengte opeens een slag in, dat ziet er niet uit. Dus hou ik ’t kort. Staat me ook veel beter, zegt iedereen om me heen.

  • Reply Missforty juni 12, 2016 at 7:24 am

   Ha ha ja je kunt er maar druk mee zijn. Ik hou van lang haar, de vrouwelijke look, maar praktisch vind ik het niet (meer). Dan heb ik zo vaak een saaie staart in. Wat jij zegt, dan mis ik wat pit 😃

 • Reply Heleen juni 12, 2016 at 8:35 am

  Inderdaad zooooooo herkenbaar. Drie maanden geleden al tot over m’n oren bereikt. Maar in een impuls toch weer laten inkorten. Maar nu weet ik het zeker, ik wil nog 1 keer lang.
  Kan niet voor jou beslissen, maar als je denkt dat het later ‘niet meer kan’. Dan er nu gewoon voor gaan!

  • Reply Missforty juni 12, 2016 at 8:38 am

   Deal! Nog 1 keer lang! Denk ik… 😂😂

   • Reply Heleen juni 12, 2016 at 10:17 am

    Deal!! Denk ik 😉

 • Reply Heleen juni 12, 2016 at 8:48 am

  Deal!!

 • Reply Jolanda juni 12, 2016 at 8:56 am

  De gulden middenweg is altijd goed, toch?!Écht kort is alleen nog geschikt voor jonge fotomodellen, alle nadruk wordt op het gezicht en de aanwezige rimpels gelegt. Heel lang haar staat al gauw leisig bij een Miss 40. Halflang kan óók nog nonchalant opgestoken worden…handig in de zomer!

  • Reply Missforty juni 12, 2016 at 9:22 am

   Rimpels? Ik? Nee joh 😉😉 halflang is inderdaad wel een goed idee. Als ik zover kom… 😃

 • Reply Monique juni 12, 2016 at 6:28 pm

  Voor mij is lekker kort de enige optie. Ja ik ben helemaal grijs en pas 43. Ik hou van wat apartere kapsels en heb een kapper sie durft te knippen. Ik voel me super als ik bij haar ben geweest. Ik trek me niks aan van mode beelden of wat andere zeggen en doe alleen wat ik gaaf vind!!! Hahaha succes met je dilemma!
  Ps kort vind ik je wel leuk staan, geeft volume en pit!!!

  • Reply Missforty juni 13, 2016 at 7:50 am

   That’s the spirit! Lekker doen waar je zin in hebt. 😃

  Leave a Reply