Beauty

Zoektocht naar long lasting nagellak: Rimmel super gel nagellak

De zoektocht gaat verder! Eerder schreef ik al hoe ik graag echte long lasting nagellak zou willen vinden en wat mijn ervaringen tot nu toe zijn met de gelnagellak van Essence en de L’Oréal Paris Infallible nagellak. Ik blijf zoeken naar leuke nieuwe kleurtjes en vooral een nagellak die lang blijft zitten. Misschien is de Rimmel Super Gel nagellak wel wat ik zoek?

Ik test de Rimmel super gel nagellak

Ik test de Rimmel super gel nagellak

Perfect Posy

Ik koop de nagellak in de aanbieding bij het Kruidvat voor de helft van de prijs, normaal kost een setje nagellak en topcoat 11,99 euro. Met de hoop op langdurig resultaat kies ik een redelijk neutrale kleur: perfect posy, een zalmroze kleur. Makkelijk te combineren met verschillende outfits.

De topcoat en gewone lak zijn zowel in setjes als apart verkrijgbaar.

De topcoat en gewone lak zijn zowel in setjes als apart verkrijgbaar.

Flink schudden en ik kan aan de slag. Het kwastje ziet er goed uit, niet te groot en niet te klein. Ik breng een eerste laag op. Wat ik al had verwacht, gebeurt ook, deze kleur dekt niet in 1 keer. Altijd jammer, ik hou zo van snel resultaat!

De eerste laag, niet helemaal dekkend.

De eerste laag, niet helemaal dekkend.

Streperig effect

Even wachten tot de eerste laag droog is en dan is het tijd voor de tweede laag. Misschien ben ik te ongeduldig, maar ik smeer de eerste laag er bijna af. Een raar streperig effect.  Met nagellakremover haal ik alles er maar weer af. Misschien kan ik dan toch beter 1 laag proberen en deze iets dikker aanbrengen?

Streperig effect bij de tweede laag.

Streperig effect bij de tweede laag.

Het resultaat is al beter dan de twee laagjes die ik eerder op mijn nagels had. Maar nog steeds niet perfect. Het moet maar even, door al het geknoei heb ik nu geen tijd meer om er verder nog iets aan te doen. Ook niet om de topcoat aan te brengen. Dat doe ik later wel.

Twee lagen, ik ben eindelijk tevreden.

Twee lagen, ik ben eindelijk tevreden.

Mooie glans

Omdat ik echt een hekel heb aan slecht dekkende lak, ga ik toch nog een tweede laag proberen op te brengen. Ik ben inmiddels een paar uur verder, droger kan het bijna niet. En jawel, nu komt het wel goed. Nog weer even goed laten drogen en de topcoat kan erop. Een mooie glans en het smeert lekker snel weg.

De topcoat geeft een mooie glans

De topcoat geeft een mooie glans

Het uiteindelijke drogen van alle lagen duurt lang. Misschien dat ik toch maar eens van die druppeltjes moet kopen waar ik veel enthousiaste verhalen over hoor. Voor nu is het geduld hebben, maar dan heb je ook echt mooie nagels.

En? Long lasting?

Het allerbelangrijkste, hoe lang heb ik met deze mooie nagels rondgelopen? Wel 5 hele dagen! Dat vind ik best een goed resultaat. Het had misschien nog iets langer gekund als ik niet de badkamer zo enthousiast was gaan poetsen. Hierna zag ik op twee nagels duidelijke beschadigingen.

Na 5 dagen en een badkamer flink soppen is daar de eerste beschadiging.

Na 5 dagen en een badkamer flink soppen is daar de eerste beschadiging.

Een mooi eindresultaat, maar je moet wel geduld hebben met deze nagellak. Zou er ook sneldrogende longlasting nagellak bestaan? Ik zoek verder!

En je weet het, tips zijn welkom!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Yvon juni 15, 2016 at 5:20 am

  Ik heb 2 jaar geleden een lamp gekocht en echt gellak. De beste investering ooit! Bij de drogist kan ik kleine flesje lak halen voor €8,-. Ik heb een base en top coat in 1 erbij. Je hebt zo lang plezier als je zelf wil. Ik meestal 2 weken, anders krijg ik teveel uitgroei. Ook m’n tenen zijn wekenlang mooi, zonder beschadigingen!!

  • Reply Missforty juni 15, 2016 at 6:00 am

   Welk merk gellak koop je meestal? En is de lak eraf halen niet veel werk?

 • Reply Yvon juni 19, 2016 at 6:56 am

  Ik heb Allessandro. Dat is een Peel-off gellak. Je pulkt een stukje los en dan kun je, heel voorzichtig, de hele laklaag eraf halen!

 • Leave a Reply