Beauty

Is L’oreal Paris Magic Retouch de snelle oplossing voor uitgroei?

“Zijn die donkere haren van jezelf?” Tja, wat zeg ik dan. Een beetje van mezelf en een beetje uit een potje. Want ja, ik ben gezegend met een donkere haarbos. Maar nee, die blijft niet vanzelf zwart. Ook de uitgroei niet. Heb jij ook zo’n hekel aan uitgroei? Ik probeer een snelle oplossing uit van L’Oreal. Lees je mee?

Nog voor mijn dertigste zag ik de eerste grijze haar. Snel trok ik die eruit. Natuurlijk volgen er meer. Ik ben gestopt met tellen. Maar niet met verven. Ik probeer van alles uit, van natuurlijke producten, die niet goed dekken, tot allerlei merken haarverf. Goedkoop tot wat duurder. Met kleuren varieer ik niet echt, zwart of nog iets zwarter 😉

Ik verf zelf, hoewel ik het best een geklieder vind. Maar ik moet inmiddels zo vaak bijsmeren, dat het bij de kapper zo in de papieren gaat lopen. En zoals ik eerder al schreef, voorlopig ga ik even niet naar de kapper.

Tussen twee verfbeurten in, lelijke uitgroei.

Tussen twee verfbeurten in, lelijke uitgroei.

Het meest vervelende vind ik de periode tussen twee verfbeurten in. Na een paar weken zie ik ineens weer grijs opdoemen bij mijn hoofdhuid. Zucht. Gaan we weer. Ik vind het gewoon gedoe. Zeker als je zoals ik met donkere kleuren werkt, is het een regelrechte ramp om niet te knoeien op je huid. Ik heb nog niks gevonden om de vlekjes effectief weg te werken, of te voorkomen. Tips zijn welkom!

Magic Retouch is verkrijgbaar in 5 kleuren, van blond tot zwart.

Magic Retouch is verkrijgbaar in 5 kleuren, van blond tot zwart.

Snel bijwerken

Goed, het is dus niet mijn hobby, haren verven. Dat snappen de mensen bij L’Oreal Paris, zij hebben een nieuw product uitgebracht: Magic retouch. Een camouflerende uitgroeispray, verkrijgbaar in 5 kleuren.  Zo kun je makkelijk je uitgroei behandelen, zonder direct je hele haar te hoeven kleuren. Een bus kost 9,99 euro.

Snel en simpel. Tenminste, dat belooft men. Ik probeer het uit.

Goed schudden voor gebruik lees ik. Verder moet je 10 centimeter afstand houden. Ik vind het best eng, stel ik spray recht in mijn gezicht, krijg ik het er nog wel af? Goed opletten. Ik spray eerst iets bovenop mijn hoofd, niet te dicht bij mijn gezicht. Wauw, weg zijn de grijze haren. Het dekt prima!

Het aanbrengen met dit gekke dopje gaat niet zo precies.

Het aanbrengen met dit gekke dopje gaat niet zo precies.

Dan voorzichtig bij mijn gezicht, m’n slapen. Kleine druppeltje zwart op mijn voorhoofd. Oeps! Ik pak snel een watje en wrijf met wat warm water over het vlekje. Het gaat eraf, gelukkig. Ik begin er vertrouwen in te krijgen en spray nog wat enthousiaster. De druppeltjes die op mijn wang belanden, gaan er iets lastiger af. Met zeep lukt het wel.

Zwarte vingers

Het eindresultaat is prima. Mijn uitgroei is weggewerkt. Mijn haren voelen bij de uitgroei wel stug aan. Ook geeft het spul af. Dus even met mijn handen door mijn haren, zoals ik tig keer per dag doe, is niet zo fijn. Zwarte vingers. Ik ben niet razend enthousiast.

Weer mooi zwart.

Weer mooi zwart.

De spray kun je niet echt precies aanbrengen en de kans op donkere plekken op je huid is groot. Je moet gaan smeren met vaseline en daar hou ik niet van. Het is een gedoe om vlekken eraf te krijgen. Het zou handiger zijn als je een kwastje zou kunnen gebruiken. Ik gebruik liever een haarmascara. Het is iets meer werk, maar minder geknoei. Maar voor bovenop mijn hoofd is de Magic Retouch wel een prima snelle oplossing.

En jij? Wat doe jij met eventuele uitgroei? En heb je tips voor me om vlekken op de huid te voorkomen bij het verven?

Magisch product? Nee, wel handig om snel wat aan je uitgroei te doen.

Magisch product? Nee, wel handig om snel wat aan je uitgroei te doen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Dianne juni 13, 2016 at 4:27 pm

  Toevallig heb ik laatst naar een uitgroeistift gekeken. Nog niet gekocht of gebruikt!
  Het lijkt mij dat je deze beter kan aanbrengen zonder te knoeien. Zeker nu ik jouw verhaal lees.
  Alhoewel de achterkant waarschijnlijk met een spray beter werkt 🙂
  Op diverse plekken zijn er meerdere merken te koop.

  • Reply Missforty juni 13, 2016 at 4:31 pm

   Ik heb al eens een haarmascara gebruikt, beviel me best goed. Dus nu maar weer besteld.

 • Reply Dianne juni 14, 2016 at 4:51 pm

  👍

 • Leave a Reply