Thuis lees ik alle informatie over de Zeitgard nog eens na. Maar ik denk niet dat ik hiermee de strijd tegen de rimpels ga winnen...
Beauty

Mijn strijd tegen de rimpels: zoektocht naar anti-aging producten

Magisch flesje met roze inhoud. Mijn moeder gebruikte vroeger Oil of Olaz en dat vond ik zo lekker ruiken. Maar ik had het nog lang niet nodig. Nu ik de veertig ben gepasseerd heb ik ermee in mijn handen gestaan. Is mijn strijd tegen de rimpels begonnen?

Ik heb het flesje weer terug gezet. Ik ben een tijdje geleden over gegaan op meer natuurlijke verzorgingsproducten en make-up. Oil of Olaz is dat niet. Ook al roept het bij mij fijne herinneringen op.

Strijd tegen de rimpels

Maar wat dan wel te doen tegen de rimpels? Als ik mezelf zo bekijk in de spiegel ben ik niet ontevreden. Je ziet dat ik graag lach. Niks mis mee. Maar de lijntjes worden wel steeds dieper… Het mag allemaal wel wat zachter.

En terwijl ik me voor de zoveelste keer voorneem om echt meer water te drinken en wat trouwer te smeren met mijn Weleda crèmes, krijg ik een berichtje van een facebookvriend.

Dit is wat ik tot nu toe doe aan anti-aging, hydrateren.

Dit is wat ik tot nu toe doe aan anti-aging, hydrateren.

Onderwerp van zijn bericht is ‘stop de tijd’. Als dat toch eens zou kunnen… Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en een paar dagen later zit ik in de schoonheidssalon van zijn vrouw, Eugenie de Groot.

Anti-aging

Zij gaat mij haar nieuwste aanwinst op het gebied van anti-aging behandelingen demonstreren. Ze zit al dertig jaar in het vak en heeft veel voorbij zien komen wat niet werkt. Dit, zo verzekert ze mij, werkt echt. Ik kijk haar aan. Wat een mooie huid voor iemand die een flink aantal jaren ouder is dan ik. Zou het dan echt werken?

Electrisch reinigen

Eugenie start de behandeling met de gezichtsreiniger. Ze vertelt honderduit over de werking van het apparaat. Ik zal je niet vermoeien met alle feitjes en technische details. Want je wilt natuurlijk net als ik weten of het werkt.

Mijn huid voelt na 1 behandeling fris en schoon. Dus dat werkt. Maar daarmee verdwijnen je rimpels natuurlijk niet. Eugenie gaat verder met stap 2. Het aanbrengen van een hydraterende crème. Daarna behandelt ze mijn huid met de Zeitgard 2. Deze warmt tot 42 graden waardoor de poriën geopend worden en het product opgenomen wordt, daarna koelt de Zeitgard tot 5 graden en wordt het product verzegeld in de huid en kan van binnen uit zijn werk doen.

Warm en koud

Dit vind ik wel logisch, als ik naar de sauna ga is mijn huid door de wisseling van warmte en kou altijd heerlijk zacht. De behandeling werkt ontspannend, door het koele apparaat.

Eugenie vertelt nog van alles over de opperhuid en de lederhuid, over bindweefsel en collageen. Ik ben vooral benieuwd of je na 1 behandeling al resultaat kunt zien. De ene helft van mijn gezicht is namelijk niet behandeld. Is de tijd inderdaad even stopgezet?

Werkt het?

Brandend van nieuwsgierigheid pak ik de spiegel van Eugenie aan. Ik zie verschil! Bij mijn ogen zijn de lijntjes van het behandelde gedeelte duidelijk zachter dan bij mijn andere oog. Ik bekijk de spiegel wantrouwig, het is toch wel echt? De lijntjes bij mijn mond zijn nagenoeg hetzelfde. Maar bij mijn ogen vind ik het resultaat verbluffend. Een goed eerste stap in mijn strijd tegen de rimpels!

Eugenie lacht om mijn verbazing. Ze merkt op: “En dat na 1 keer. Kun je nagaan hoe het er na een aantal keren uitziet. Ik adviseer mijn klanten om de eerste week 2 keer per dag de Zeitgard apparaten te gebruiken, daarna zou 1 keer per dag voldoende moeten zijn.”

Het is jammer dat ik het later thuis niet goed op de foto vastgelegd krijg, ik zie de lijntjes ook alweer wat duidelijker dan vlak na de behandeling. Dus een -before and after- foto moet ik je schuldig blijven. ’s Avonds zie ik de lijntjes helemaal duidelijk. Het effect is dus niet blijvend, maar dat zou ook wel heel bijzonder zijn na 1 behandeling.

Thuis lees ik alle informatie over de Zeitgard nog eens na. Maar ik denk niet dat ik hiermee de strijd tegen de rimpels ga winnen...

Thuis lees ik alle informatie over de Zeitgard nog eens na. Maar ik denk niet dat ik hiermee de strijd tegen de rimpels ga winnen…

De prijs

Het verhaal van Eugenie klinkt goed (je kunt dit zelf ook horen door het filmpje op de website stopdetijd.nu te bekijken). Je kunt de behandelingen zelf thuis uitvoeren, het kost je maar 4 minuten per keer. Groot nadeel vind ik de prijs. Voor een set van twee Zeitgard apparaten met bijbehorende crèmes ben ik ongeveer 425 euro kwijt.

Dat vind ik persoonlijk best veel geld. Helemaal omdat ik geen idee heb hoe de resultaten op langere termijn zijn. Als ik naar Eugenie kijk, dan ben ik geneigd te denken dat die goed kunnen zijn. Maar zeker weten doe ik dat niet. Voor 425 euro kan ik best veel andere leuke dingen doen…

Het is wel weer goedkoper dan een aantal behandelingen met Botox 🙂

Niet natuurlijk

En hoe moet het met mijn voornemen om natuurlijke producten te gebruiken? Volgens Eugenie werken de Zeitgard apparaten het beste met de bijbehorende crèmes van LG. En die bevatten niet louter natuurlijke en biologische ingrediënten.

Als ik al een Zeitgard apparaat zou aanschaffen, zou ik de bijbehorende crèmes laten voor wat het is. Reinigen met de borstel, maar daarna smeren met natuurlijke crèmes van bijvoorbeeld Weleda. En dan verwarmen en koelen met de Zeitgard 2. Die ook goed tegen wallen en vochtophopingen schijnt te werken.

Conclusie

Er zijn dus twee dingen die mij tegenhouden om de Zeitgard apparaten als middel in mijn strijd tegen de rimpels in te zetten. De prijs. Grootste struikelblok. De crèmes die niet biologisch zijn, nog een hobbeltje. Ik ben bang dat ik verder moet zoeken. En dat mijn strijd tegen de rimpels nog niet voorbij is 🙂

Nu ben ik erg benieuwd. Doe jij al wat aan anti-aging? Zou jij een apparaat als Zeitgard gebruiken? Waarmee smeer jij? Tips zijn zoals altijd welkom!

Als we de tijd toch eens konden stilzetten...

Als we de tijd toch eens konden stilzetten…

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Armande september 1, 2016 at 1:48 pm

  Oh dat vind ik ook wel veel geld hoor! Maar ik heb dan ook geen echte strijd tegen de rimpels, die is al verloren zeg maar. haha
  Ik ben al tevreden als mijn huid niet uitgedroogd en niet al te vlekkerig is.

  • Reply Missforty september 1, 2016 at 1:52 pm

   Het is ook wel een oneerlijke strijd, uiteindelijk verliezen we ‘m allemaal.

  Leave a Reply