Beauty

Mooi dankzij de natuur: natuurlijke make-up

Mijn eerste kennismaking met natuurlijke make-up is alweer 3 jaar geleden. Voor de lokale krant mag ik Irma Goedhardt interviewen. Een schoonheidsspecialiste met een missie. Zij werkt alleen met producten die mens, dier en natuur moeten respecteren. Natuurlijke huidverzorging en natuurlijke make-up. Mijn interesse is gewekt.

Ik zoek haar privé nog twee keer op. Geniet van een heerlijke Weleda-behandeling. Ik krijg prima make-up-tips. En nu ben ik fan. Van een natuurlijk cosmeticamerk. Lavera. Waarom? Dat zal ik je in dit blog eens haarfijn uitleggen.

Dertig jaar smeren…

Elke dag, al vanaf mijn 13e ongeveer, smeer ik van alles op mijn gezicht. Om er mooier uit te zien. Van alles probeer ik uit, tot ik zo mijn favorieten heb. Op mijn ogen gaat minimaal een oogschaduw, wat oogpotlood en mascara. Een beetje concealer, lippenstift of lipgloss niet vergeten en ik ben klaar. Heb ik een feestje of ga ik een avondje uit, dan smeer ik hier daar nog wat extra’s op.

Bedenk eens even waar mijn huid al die jaren al mee in contact is geweest. Ineens ben ik er klaar mee. Zo rond mijn veertigste. Noem het een vervroegde midlife-crisis op make-up gebied. Ik wil het anders. Gezonder. Beter. Maar nog wel steeds mijn mooie zelf zijn. Het interview met Irma komt op het juiste moment. Ik gooi het make-up roer om. Weg met de op dieren geteste producten. Hallo natuurlijke make-up!

Is dat niet duur?

“Maar wat kost dat dan? Is bio-make-up niet hartstikke duur?” Ik had al wel eens staan kijken in de bio-winkel bij dr Hauschka producten. Maar de prijs hield mij tegen om te gaan experimenteren. Irma vertelt mij dat producten van Lavera iets goedkoper zijn. Het is alleen lastig in de winkel te vinden. Of eigenlijk niet. Online bestellen dus en dat vind ik wel een nadeel. Ik hou van ‘live’ kleurtjes kijken en eventueel testen op mijn hand.

Toch surf ik naar de website van Lavera. Wat ik daar lees bevalt me wel. Lavera heeft als doel échte natuurlijke cosmetica, die natuurlijk, huidvriendelijk en werkzaam is te produceren. Lavera is tegen dierproeven, vrij van chemicaliën, siliconen, op aardolie gebaseerde olie, aluminiumzouten en micro plastic deeltjes. Waar mogelijk worden plantaardige ingrediënten van gecontroleerde biologische teelt gebruikt.

Webwinkels

Tot zover de theorie. De praktijk. Ik bestel mijn make-up van Lavera online. Er zijn verschillende webwinkels waar je Lavera kunt kopen. Ik vind Solobiomooi prettig. Een snelle levering en goede service. De oogschaduw is ontzettend fijn. Daar zal ik in een apart blog later meer over vertellen. Net als de lipstick, het lippenpotlood, de poeder, nou ja ik gebruik van alles! Kijk maar.

Mijn favoriete producten van Lavera. Regelmatig aan vervanging toe ;-)

Mijn favoriete producten van Lavera. Regelmatig aan vervanging toe 😉

Deze kleurtjes gebruik ik het meeste.

Deze kleurtjes gebruik ik het meeste.

Goed gevoel

De producten bevallen mij prima en ik heb er een goed gevoel bij. Ik weet nu beter wat ik op mijn huid smeer. Die overigens niet gevoelig is, maar in de loop der jaren wel steeds iets minder kan hebben. Dan is het fijn om producten te gebruiken die niet bol staan van de synthetische ingrediënten. Puur natuur, maar wel mooi opgemaakt de deur uit!

Nu ben ik benieuwd. Heb jij wel eens natuurlijke cosmetica gekocht? Heb je ook een favoriet merk? Tips zijn welkom!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply