Alles ligt klaar voor een nagellak herfstlook.
Beauty

Nagellak herfstlook: nail art for dummies

Dat ik gek ben op nagellak is geen geheim. Met grote regelmaat test ik de nieuwste kleurtjes en ik probeer verschillende merken uit. Nu heb ik inmiddels alle kleuren van de regenboog wel in mijn badkamerkastje staan en is het tijd voor iets nieuws. Nail art. En dan bedoel ik niet van die enge nep nagels met uitbundige patronen. Ik wil iets simpels maar wel creatiefs op mijn nagels. Een mooie nagellak herfstlook. In mijn hoofd heb ik al een leuk idee voor een herfstige nail art. Nu nog de praktijk.

Alles ligt klaar voor een nagellak herfstlook.

Alles ligt klaar voor een nagellak herfstlook.

Nagellak herfstlook

Ik hou van rood en ik hou van stippen. Als ik die twee nou eens combineer in een herfstige paddenstoelen look op mijn nagels? Een simpel idee, hopelijk met een leuk effect. Van een vriendin kreeg ik laatst de tip om cocktail- of sateprikkers te gebruiken voor nail art. Die heb ik altijd wel in huis. Verder heb ik nodig: rode nagellak, in overvloed aanwezig, en witte nagellak. Oeps, die heb ik niet. Ik haal de goedkoopste, van essence.

De cocktailprikker knip ik iets af, anders worden de stippen te dun gok ik. Alles leg ik klaar. En dan, lakken maar!

Ik ben zo benieuwd naar het resultaat dat het mij moeite kost lang genoeg te wachten met stippen maken. De rode basislaag moet eerst echt goed droog zijn. Ik doe een beetje witte lak op een vel papier. Vind ik zelf prettiger werken dan de cocktailprikker in het nagellakpotje dopen. En dan is het een kwestie van stippen maken. Het lijkt mij leuk om de stippen niet even groot te maken voor het paddenstoeleneffect. En voor het gemak 😉

Ik stip er vrolijk op los en vind het een mooi gezicht. Wat vinden jullie?

Rood met witte stippen nagels!

Rood met witte stippen nagels!

De rode lak.

De rode lak.

De witte lak voor de stipjes.

De witte lak voor de stipjes.

Als alles weer goed droog is, breng ik nog een toplaag aan. In mijn geval gebruik ik de L’Oréal Paris Infallible nagellak. Deze nagellak bestaat uit twee stappen: de kleur nagellak en de gel activator.Stap 1 zorgt voor een diepe kleur. Stap twee versterkt de kleur, vergroot de glans en geeft de nagel meer volume. Tussen stap 1 en stap 2 breng ik dus de witte stippen aan. De nagellak blijft goed zitten, ik heb er een week plezier van.

Ik ben blij met deze herfstlook nagellak.

Ik ben blij met deze herfstlook nagellak.

Laat de herfst nu maar komen!

Laat de herfst nu maar komen!

Het eindresultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Een vrolijke herfstlook. Eigenlijk kan dit altijd wel als je van polkadots houdt. Ik heb ondertussen de smaak te pakken en ben al aan het bedenken wat ik nog meer voor leuks kan maken op mijn nagels.

Heb jij wel eens nail art op je nagels? Heb je nog tips voor mij?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Heleen oktober 18, 2016 at 6:31 am

  Goed gelukt! Had even m’n bedenkingen toen ik je stukje begon te lezen. Maar toen de foto’s in beeld kwamen was ik om. Heel leuk!

  • Reply Missforty oktober 18, 2016 at 6:56 am

   Thanks! Ik had het in mn hoofd maar geen idee of het leuk zou worden. Ben niet zo van de uitbundige nailart. Maar deze is subtiel genoeg 😃

 • Reply Kim oktober 18, 2016 at 9:18 am

  Leuk printje!

 • Leave a Reply