Beauty

Zoektocht naar Long lasting nagellak: deel 1

Ik weet niet hoe jij dat doet, maar bij mij kost nagels lakken minimaal 10 minuten. Die heb ik gewoon niet elke dag. Veel te druk met werken, huishouden, gezin en op mijn telefoon koekeloeren. Nee, daar kunnen echt geen 10 minuten vanaf voor mijn nagels 😉 Per week, ja 10 minuten per week heb ik wel. En de wens om elke dag mooie, fijn gekleurde nagels te hebben. Op zoek dus naar een goede long lasting nagellak. Zoek je met mee?

Sinds ik een kwast vast kan vasthouden, lak ik namelijk mijn nagels. Als klein meisje gebruikte ik stiften. Of type-ex, met stift daar weer over. Dat zag er vast zo lelijk uit, dat ik van mijn zakgeld toch naar de Hema mocht. Of kocht ik mijn eerste nagellak bij de Etos? Geen idee, maar mijn nagels zagen sindsdien zelden nog het daglicht.

Eindelijk weer tijd om te lakken

Totdat…je kent het wel, baby’s en lange nagels, dat gaat niet samen. En de tijd die je stopt in mooi gelakte nagels, tja die kun je ook stoppen in je kind. Nu mijn kroost wat ouder is en ik meer tijd voor mezelf heb kan ik dit soort clichés in een blogpost verwerken, of ik kan mijn nagels weer eens lakken!

Ik besluit tot het laatste. Maar dan wel graag effectief. Dus niet al na 1 avondje uit lelijk afgebladderde lak. Nu is mijn ervaring met long lasting nagellak tot nu toe niet zo best. Tenminste van de budgetlakjes als Hema, Essence, Catrice. Of long lasting moet op een hele lange avond slaan. Ik zou wel een paar dagen mooie nagels willen.

De Essence gellak

Van een vriendin krijg ik de tip om de Essence gellak van het kruidvat eens te proberen. “Als je online bestelt heb je vaak nog meer kleuren dan in de winkel!” Die tip bewaar ik voor als dit lakje goed bevalt, ik stap nu gewoon de Kruidvat binnen.

Met deze drie potjes zou ik tot 14 dagen lang mooie nagels kunnen hebben...

Met deze drie potjes zou ik tot 14 dagen lang mooie nagels kunnen hebben…

Ik zie een prachtige rode kleur, maar als ik mijn favoriete roze jurkje deze week nog aandoe, dan is dat weer niet handig. Stel dat de lak echt een week blijft zitten? Ik pak een wat neutraler kleurtje, de basecoat en de toplaag. Voor nog geen 5 euro ben ik klaar en kan ik thuis aan de slag. Lekker makkelijk zonder lamp, zoals bij andere soorten gellak.

Het lakken gaat prima, vooral het kwastje van de gewone lak is fijn. De laatste laag is wat lastig, je smeert snel te veel. Over het eindresultaat ben ik echt enthousiast. Mooie kleur, goed dekkend in 1 laag en een prima glans.

De basislak geeft al een mooie glans.

De basislak geeft al een mooie glans.

De tweede laag zit erop. Mooie kleur.

De tweede laag zit erop. Mooie kleur.

Met de topcoat krijg je nog meer glans.

Met de topcoat krijg je nog meer glans.

Het gaat al mis

Maar dan… is het tijd om te eten. Ongeduldig snij ik een gloeiend hete pizza aan. Mijn nagels zijn al een uur droog. Tijdens het eten zie ik een wit stukje bij een nagel. Het zal toch niet? Helaas wel, een klein stukje lak is eraf. Balen! Het zou door de hete pizza kunnen komen. Ik herstel het plekje. Hopelijk blijft het hierbij, ik ben echt gecharmeerd van de kleur en glans.

Dat is wel heel snel..

Dat is wel heel snel… Long lasting nagellak is dit niet.

De volgende dag volgt een tweede beschadiging. Op mijn duimnagel dit keer. Ik weet niet waardoor dit zou kunnen komen. Ik deel mijn frustratie over deze niet echt long lasting nagellak in mijn vriendinnengroepsapp. Met foto als bewijs. “Heb je de nagel wel goed afgesloten met de topcoat?” Uhm, nou ik denk het niet. Met afsluiten bedoelt mijn vriendin dat ik ook aan de achterkant van de nagel een beetje topcoat had moeten aanbrengen.
Met terugwerkende kracht dan maar. Dit vind ik trouwens niet prettig, ik heb de hele tijd het gevoel dat er iets onder mijn nagels zit. Wat nog klopt ook 🙂 Hierdoor houden mijn nagels het wel iets langer vol. Drie dagen zelfs. Maar dan zie ik steeds meer stukjes loslaten. Met nagellakremover haal ik alles er maar af. Jammer, ik had hier wel een week mee willen doen.

Conclusie

Conclusie? De Essence gellak is een mooie nagellak met een fijne prijs. De top coat en base coat kosten 1,89 euro per stuk, de gel nail polish kost 1,69 euro per stuk. Zoek je een lak die wat langer echt goed blijft zitten? Zoek dan verder… Dat ga ik in ieder geval wel doen.

Heb jij al een echt goede long lasting nagellak gevonden? Of een andere tip om wat langer mooie gekleurde nagels te houden?

Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Hester mei 26, 2016 at 6:11 pm

  Aaaah, heel herkenbaar! Ik lak bijna nooit meer mijn nagels. Heb ook een mooie topcoat gekocht (basecoat had ik nog niet van gehoord) maar dan blijft de nagellak zo lang zacht dat ik 3 uur mijn handen niet kan gebruiken. Dus nee, ook ik heb het nog niet ontdekt.

  Leuke blog, succes ermee!

  • Reply Missforty mei 26, 2016 at 6:14 pm

   Binnenkort in ieder geval deel 2, ik blijf zoeken want ik hou zo van mooie vrolijk gekleurde nagels! Thanks!

 • Reply Heleen mei 26, 2016 at 6:36 pm

  Per toeval kocht ik een keer infallible 2-step nagellak van L’Oréal. Deze blijft, tot je echt te veel met je handen gaat doen, een aantal dagen goed zitten. De eerste laag is een kleur, de tweede een lak. Beide lagen zijn redelijk snel droog. Ik heb drie kleuren in huis, grijs, bruin, rood. (Waarvan twee in de uitverkoop gekocht.)

  • Reply Missforty mei 26, 2016 at 6:42 pm

   Dat is toevallig, die heb ik vandaag gekocht bij de fijne actie 2 halen 1 betalen op alle L’Oréal bij het kruidvat. Ik vond de keuze in kleur wel beperkt. Maar goed binnenkort dus deel 2 😂

 • Reply Heleen mei 26, 2016 at 7:28 pm

  Aha, ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

 • Reply Sabrina mei 26, 2016 at 7:46 pm

  Nou Jolinda, wat heb je weer een ontzettend leuke blog! Zo leuk en gezellig, maar vooral herkenbaar om te lezen, ook al word ik zaterdag pas 37! 😉 Ook ik ben bijvoorbeeld al een tijd op zoek naar een goede nagellak, die aan alle eisen voldoet. Moet zeggen dat ik de lakjes van Etos erg fijn vind om mee te lakken, daarvan gebruik ik ook de basecoat. En tja dan de topcoat…..het gaat meestal beter wanneer ik er 2 laagjes topcoat op doe. Maar helaas ook ik heb de ultieme lak nog niet gevonden. Ik gebruik vaak de topcoat van Sally Hansen, maar van Kruidvat voldoet ook hoor. Verder gebruik ik ook de nagellak van OPI. Ook erg fijn, maar heb vaak bij t aanbrengen van de toplaag dat ik de laag eronder er weer aflak????? Anyways…..het valt nog niet mee die zoektocht! Oja….heb ook ooit eens hele dure gel-like topcoat gekocht van Chanel. Geen succes en erg duur. Tot lees!

  • Reply Missforty mei 26, 2016 at 8:15 pm

   Dank je! Ja wie mooi wil zijn, moet goed zoeken! Leuk al die tips, ik kan nog heel veel nieuwe blogs over nagellakjes maken 🙂

  Leave a Reply