Beauty

Mijn zoektocht naar longlasting nagellak deel 2

De reacties op mijn vorige blogpost over longlasting nagellak, en dat die vaak helemaal niet longlasting is, leverde leuke reacties op. Dat had ik niet verwacht! ‘Wie leest er nou een stuk over nagellak?’ vroeg ik me hardop af. Toch tikte ik het, omdat ik zelf wel eens reviews lees, maar vaak een eerlijke mening mis. Kan ook aan mij liggen hoor, mijn Holllandse nuchtere ‘dat is vast te mooi om waar te zijn’ insteek.

Jullie tips, daar kan ik wel wat mee. Mijn zoektocht naar goede nagellak die lang blijft zitten gaat dus vrolijk verder. Lezer Heleen was enthousiast over de Infallible Nail nagellak van L’Oréal Paris. Toevallig had ik een dag daarvoor een setje gekocht bij het Kruidvat. Ik kocht een nieuwe tijdelijke haarverfspray van L’Oreal, daarover later meer, en de verkoper wees mij op de 1 en 1 gratis actie. “Ja maar er is nog maar 1 bus in mijn kleur”, mopperde ik een beetje. “Het geldt ook voor make-up mevrouw.” Zoef, weg was ik.

Bijzonder verpakking van de Infallible Nail nagellakjes van L’Oréal Paris.

Bijzondere verpakking van de Infallible Nail nagellakjes van L’Oréal Paris.

Ik nam dus gratis en voor niks de nagellak mee. Nummer 35, fuchsia for life heet de kleur, maar in het potje lijkt het meer rood dan roze. Ik hoop dat het eindresultaat meer richting roze dan rood gaat. We zullen zien. Normaal kost de nagellak 10,99. Aardig aan de prijs, maar stel hij is echt longlasting, dan vind ik het dat geld wel waard. Hup naar huis en aan de slag.

Rare verpakking

Bij thuiskomst snap ik de verpakking pas. Het zijn gewoon twee potjes. Hmmm, vreemd, ik zet mijn lakjes graag op een rijtje in een bak. Gezellig met z’n allen. Dan heb ik dat gekke tussenstuk over. Maar het gaat niet om het uiterlijk zullen we maar zeggen; wat kan dit lakje?

Verrassing, het zijn gewoon twee potjes.

Verrassing, het zijn gewoon twee potjes.

Eerst smeer ik de gekleurde laag erop. Duidelijk aangegeven met step 1. Mooi kleurtje, maar hij dekt niet in 1 keer. Vind ik altijd vervelend, ben ik nog langer bezig. Dit moet wel echt goed lang blijven zitten anders koop ik het nooit meer. Oh ja, ik had hem gratis 🙂

Eerste laag dekt niet goed.

Eerste laag dekt niet goed.

De twee gelukkig wel.

De tweede gelukkig wel.

En nu de top coat er nog op.

En nu de top coat er nog op.

Na nog een laagje kleur, breng ik de topcoat aan. Voorzichtig, anders veeg je de kleur weer weg merk ik. Je kunt dus ook maar beter de eerste 2 laagjes goed laten drogen. Dat duurt in mijn beleving iets langer dan bij andere nagellak, maar ook weer niet extreem lang.

Het eindresultaat vind ik prachtig. Mooie glans, fijne felle kleur. Het is niet echt roze, maar ook geen rood, een beetje ertussen in. Perfect bij zowel mijn rode, als roze jurkjes 🙂 Mijn nagels voelen ook stevig aan. Ik ben razend benieuwd of dit een paar dagen blijft zitten. Jullie ook? L’Oréal Paris belooft zelf tot 12 dagen. Dat zou geweldig zijn, al ben ik al blij met een paar dagen.

Mooi eindresultaat. Maar is het ook echt longlasting nagellak?

Mooi eindresultaat. Maar is het ook echt longlasting nagellak?

En? En?

Na 5 dagen zie ik pas een ietsiepietsie stukje nagel tevoorschijn komen. Afblijven, niet gaan peuteren… Doen jullie dat ook? Als je nagellak gaat chippen, de rest eraf krabben? Ik weet me te beheersen en de nagellak blijft nog 2 dagen redelijk mooi. Dus een week. Vind ik toch wel longlasting genoeg. En ik heb gewoon gedaan wat ik anders ook doe. Na een week wil ik wel weer een ander leuk kleurtje! Nadat de nagellak al 3 dagen goed bleef zitten heb ik nog snel twee kleurtjes erbij gehaald bij de Kruidvat, nog in de aanbieding. En zag ik een mooie kleur gelnagellak van Rimmel liggen. afgeprijsd, jippie! Dus binnenkort longlasting nagellak deel 3 🙂

Na een week pas duidelijke beschadigingen. Ik ben tevreden!

Na een week pas duidelijke beschadigingen. Ik ben tevreden!

En jij? Heb jij ondertussen nog mooie langhoudende lakjes ontdekt? Tips zijn welkom!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mir juni 7, 2016 at 3:07 pm

  Waarschijnlijk overbodig voor de nagellakkers hier: Een goede start. Lak je nagels nooit nadat je lang in (warm) water bent geweest. Dit zorgt ervoor dat de lak niet goed pakt.
  En neem voordat je gaat lakken altijd eerst even de nagels af met nagellakremover. Ook al hoef je geen lak te verwijderen. Zo is je nagel vetvrij en hecht de lak beter.
  Klaar met lakken? Dan heeft essence express dry drops. Super handig, want je lak is zo droog!

  • Reply Missforty juni 8, 2016 at 2:12 pm

   dry drops. klinkt goed! Ga ik eens proberen.

  Leave a Reply