Fashion

Heb jij al een maxi-dress in je kast?

Het is te warm voor een panty maar je benen geven licht in het donker. Herkenbaar? Elk voorjaar denk ik weer, die blote benen, daar kan ik me echt niet mee op straat vertonen. Zelfbruin crèmes vind ik stom. Ik heb de oplossing gevonden. Een hippe maxi-dress. Of in goed Nederlands, een lange jurk.

Tenminste, in theorie heb ik de oplossing voor mijn melkflessen gevonden. In de praktijk nog niet. Ik heb al aardig wat exemplaren gepast. Het lijkt me zo lekker zitten. Dat klopt ook wel. Alleen wil het oog ook wat.

Op de een of andere manier zie ik er in zo’n jurk niet zo uit als die modellen in de folders. Of de hippe meiden om me heen. Ik heb namelijk heupen. Van die echte Hollandse. En voel me een suffe veertiger in een te lange jurk. Zo’n moeder die ook mee wil doen met de mode. Straks koop ik ook nog witte adidas sneakers voor eronder.

Hoe zou deze Shoeby jurk staan met Hollandse heupen?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het dus hartstikke leuk staan, zo’n maxi-dress. Zelfs met adidas eronder. Bij een ander. Niet bij mezelf. Ik lijk net Nana Mouskouri (en ik heb niet eens een bril).

Mensen gaan me vast feliciteren met de vierde. Heb ik al een keer gehad, en toen had ik niet eens een lange soepjurk aan. “Goh wat leuk zeg, jullie gaan echt voor een groot gezin!” Goed, ik heb geen zin om weer nonchalant te roepen, ‘nee hoor, ik ben gewoon een beetje te dik.’

En toch wil ik een fijne lange jurk. Voor straks op de camping. Aan het strand. Op een terrasje. Misschien dat zwart wel een veilige keuze is. Dat klopt dan weer niet met mijn voornemen om alleen nog kleurtjes te dragen waar ik echt vrolijk van word.

Welke maxi-dress past er nu bij mij?

Er valt een shoeby-folder op mijn deurmat. Slanke hippe meiden in lange jurken. Ik zou graag zien hoe die jurken met maat 42 of meer staan(het is net als met mijn leeftijd, welke maat heb je? Ongeveertig ;-). Weet je wat, ik bestel er gewoon een. In panterprint. Of in koraalrood. Of toch maar een donkere kleur. Of…

Deze maxi-dress vind ik wel gaaf…

Of deze maxi-dress van de H&M.

Help! Welke maxi-dress past bij mij? Heb jij tips? Of heb je net als ik nog steeds geen hippe maxidress in je kast hangen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply