Fashion

Comfortabel en toch mooi de zomer door

Het is weer blote benen tijd! Wat een heerlijk weer de afgelopen dagen. Ik zit met smart op mijn maxidress te wachten. Gelukkig heb ik nog wel wat in mijn kast hangen voor dit warme weer. Het liefst wil ik er een simpel slippertje onder dragen. Dat staat zo leuk. Maar het is funest voor mijn voeten. Ik wil graag comfortabel en toch mooi de zomer door.

Een paar jaar geleden liep ik een hele zomer op simpele slippers. Geen birkenstocks, die vind ik lelijk. Sorry als ik je daarmee beledig, maar ik vind het gewoon echt niet charmant staan. Die zomer liep ik ook veel op blote voeten. Totdat ik een felle steek voel in mijn hak. Die weer weg gaat en helaas ook steeds vaker terugkomt. Ik blijk last te hebben van hielspoor.

Geen platte schoenen meer

Vele pijnlijke behandelingen bij de fysiotherapeut, podoloog en orthopeed later is het nu redelijk genezen. Dat wil zeggen, alleen als ik veel heb gelopen is mijn voet gevoelig. Rust doet dan wonderen. Ook loop ik zo min mogelijk op blote voeten. Platte schoenen zijn echt uit den boze. Zeg maar dag tegen die leuke slippertjes, ballerina’s en andere zomerschoentjes.

Teva’s

Maar wat doe ik dan wel aan onder mijn zomerjurkjes? Teva’s. Ik kende het merk alleen van die niet zo charmante sandalen, die wat oudere dames dragen. Of van die outdoortypes. Zelf kocht ik ze tien jaar geleden ook om een actieve vakantie op Sicilië te overleven. Maar zeg nou zelf, dat kan toch eigenlijk niet meer? Zelfs niet op de camping.

Comfortabel en mooi 4

Nee, dit kan niet meer.

Op vakantie in de Ardennen stuit ik op een ander model Teva’s die ik nog niet eerder heb gezien. Ik koop ze meteen. Lekker fel rood met oranje/roze, ze lijken wel voor mij gemaakt. Het voetbed is fijn, ze hebben een klein hakje, dat kan net met mijn hielspoor. Ze zijn comfortabel en toch mooi. Terug in Nederland speur ik het internet af op zoek naar dit model. Kayente heet het. En jawel, ik scoor ze ook nog in het zwart!

Dit is beter.

Dit is beter.

Ik vind het kleurtje ook zo leuk.

Ik vind het kleurtje ook zo leuk.

De zwarte draag ik het meeste, ze passen overal bij. Die zijn dus het eerste aan vervanging toe. Tot mijn verdriet kan ik ze nergens meer in mijn maat vinden. Wel zie ik een zwart exemplaar met een motiefje. Ik shop online dus kan niet goed zien of het zwart met wit is, maar ik bestel ze gewoon. Het blijkt zilver te zijn! Subtiel maar zo leuk. Ik kan weer comfortabel en mooi de zomer door!

Blij met mijn nieuwe sandalen.

Blij met mijn nieuwe sandalen.

Mooi toch?

Mooi toch?

En jij, wat heb jij aan je voeten deze zomer? Nog tips voor leuke sandaaltjes of slippers die niet meteen funest zijn voor mijn voeten?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ellen september 11, 2016 at 3:52 pm

  Jaar Teva’s Kayenta zijn mijn lievelingsschoenen in de zomer! Ik ben nu aan mijn 4e paar bezig. Ik had al zwart, groen, zwarte suède (die bevielen niet) en nu zwart met n goeden patroontje. Ze zitten heerlijk en ik kan er lang op lopen. Mijn voeten hebben dus ook het kayenta patroon door de zon!

  Leuke blog heb je. Ik word deze maand 40 en ik vind veel aansluiting in je artikelen!
  Groetjes

  • Reply Missforty september 11, 2016 at 4:23 pm

   Hier het derde paar, heerlijk zeker nu met de mooie nazomer. Ik wil eigenlijk nog roze erbij… Bedankt voor je compliment! 😃

  Leave a Reply