Fashion

Gescheurde spijkerbroek, kan dat wel als je veertig bent?

Spijkerbroek. Raar woord eigenlijk. Klinkt helemaal niet prettig. Een broek met spijkers. Zo voelt het uitzoeken van een nieuwe spijkerbroek voor mij. Verschrikkelijk. Sowieso ben ik meer van de jurkjes. Daar kun je veel beter bepaalde sterk aanwezige rondingen in verstoppen. Soms wil ik wel lekker casual mijn All Stars aan. Die staan leuker onder een spijkerbroek. Maar een gescheurde spijkerbroek? Dat is weer een ander verhaal.

Daar heb ik nou geen last van...

Daar heb ik nou nooit last van…

Mijn oudste dochter verzucht op een dag: “waarom ben jij niet gewoon als andere, coole moeders? Die hebben gewoon een spijkerbroek aan en niet altijd tuttige jurkjes.” En ik heb een nieuwe missie. Een spijkerbroek. Eentje die niet wijd uitloopt bij de pijpen, die had ik namelijk nog wel. Kun je nagaan hoe lang ik geen spijkerbroek had gekocht.

Nee het moet een skins jeans worden. Voor een totaal niet skinny dame. En ja, ik weet dat die skinny jeans vast alweer hopeloos uit de mode zijn en ik alweer aan een nieuwe missie moet beginnen. Anyway op een goede dag koop ik dus een hippe strakke spijkerbroek. Volgens de verkoopster en mijn dochter kan dat echt nog wel op mijn leeftijd.

Ze hebben gelijk. Ik vind de broek fijn zitten en met een jasje of wijd vallende top staat het leuk. Het probleem van die strakke spijkerbroeken is namelijk dat mijn ronde vormen op zoek gaan naar frisse lucht. Ze ontsnappen naar boven. En dat verhul ik liever.

De ‘goh, jij in een spijkerbroek’ opmerkingen vliegen mij om de oren. Gevolgd door ‘staat je leuk hoor!’ Ik besluit er nog 1 te kopen, voor de afwisseling een grijze. Mijn vriendinnen die getuigen zijn van dit heuglijke feit, kijken goedkeurend toe.

Eind goed al goed zul je denken. Nou nee. De hippe broeken zijn namelijk voorzien van slijtage plekken. Dat hoort zo volgens de verkoopster. Ik heb meteen al mijn bedenkingen.

Na een aantal keren wassen geven de slijtageplekken het op. In beide broeken heb ik nu gaten. Om me heen zie ik jonge meiden met broeken waar nog veel meer gaten en grotere scheuren in zitten. Wat zeg ik, ook vrouwen van mijn leeftijd verblikken of verblozen niet bij een gat meer of minder in hun spijkerbroek.

Oh help, een scheur in mijn favoriete spijkerbroek.

Oh help, een scheur in mijn favoriete spijkerbroek.

Dus wat doe ik nou moeilijk over die gescheurde broeken? Nou. Ik vind het niet mooi. Het voelt alsof ik krampachtig jong wil blijven. Door de ene scheur komt mijn vel ook net iets te enthousiast naar buiten puilen. Op weg naar dezelfde frisse lucht als de rondingen in mijn taille.

Kan dit wel als je al veertig bent?

Kan dit wel als je al veertig bent?

Een nieuwe missie dus. Op zoek naar een spijkerbroek zonder scheuren. Help je mee? Of zeg jij net zoals mijn dochter, stel je niet zo aan, dat kan best een gescheurde spijkerbroek?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Heleen mei 31, 2016 at 6:24 am

  Ik begrijp het wel, sommige trends passen gewoon niet bij je, om welke reden dan ook.
  Ik heb ook pas sinds vorig jaar skinny’s, en als ik had geweten dat ze zo fijn zitten was ik er eerder aan begonnen :))
  Ik heb er ooit 3, in verschillende kleuren besteld, van 1 merk, heb dus geen ervaring met andere merken. Maar mijn spijkerbroeken komen dus van heineshop en dan zoeken bij jeans bodyforming (heel fijn als je daar wat hulp bij kan krijgen)
  Wie weet heb je er wat aan, gewone spijkerbroeken zonder slijtplekken.

  • Reply Missforty mei 31, 2016 at 9:29 am

   Ik ga kijken! Heb nu echt niks meer in de kast liggen. Thanks!

 • Reply Zjojes mei 31, 2016 at 10:09 am

  Ik moet wel even lachen om je ‘mijn ronde vormen gaan op zoek naar frisse lucht’. Heel herkenbaar!
  Ik kan sinds vorig jaar enorm goed slagen bij Esprit. Ze hebben er allerlei broeke , skinnys, met en zonder gaten, boyfriend jeans etc.
  Ik ben ook niet zo’n fan van broeken met gaten. Slijtage plekken vind ik nog wel leuk, maar ook niet alles. En anders moeten we misschien terug naar de grunge stijl en lopen we gewoon vooruit op de mode. Legging aan en broek met gaten eroverheen. De perfecte middenweg. Maar ja, warm is het wel 😉
  X

 • Reply Marijke mei 31, 2016 at 4:07 pm

  O mijn spijkerbroeken vallen soms ook uit elkaar. De skinny’s zijn dan inmiddels ook wat uitgelubberd, en passen niet meer om mijn ultradunne benen. Nee ben niet afgevallen, is een oude broek. Kijk maar naar de gaten op de knieën roep ik regelmatig. Ben ik ff hip he! Maar ze zitten nog zo lekker’

  • Reply Missforty mei 31, 2016 at 4:10 pm

   Hi hi, per ongeluk hip! 😃

 • Reply Suzanne juni 2, 2016 at 5:20 am

  Hoi, tip de skinny shaping jeans van H&M zitten heerlijk! Gaan tot maat 34 en lekker hoog dus alle rolletjes mooi in vorm 😊

 • Leave a Reply