Fashion

Help! Ik moet een nieuw badpak

Elk jaar stel ik het weer uit. En loop ik dus al jaren rond in een oud badpak. Of in een tankini waarvan de stof gevaarlijk dun wordt. Ik moet nu echt een nieuw badpak. De confrontatie met mezelf in een pashokje. Zonder leuk jurkje. Ik ga dit het liefste uit de weg. Herkenbaar?

Nu heb ik een heel leuk tripje voor de boeg. Naar Zuid-Engeland, inclusief strand. Op het programma zie ik diverse watersporten staan. Help. Wat moet ik aan?

Zou ik een bikini aandurven? Een tankini, ja dat wel. Maar lieve help, wat een drama gaat dat weer worden.

Ik ben niet de enige. Met een lieve vriendin was ik laatst een weekendje weg. Shoppen in onze oude studentenstad. Ineens staan we in de hunkemoller. “Ik moet dit jaar echt een nieuwe bikini”, verzucht mijn vriendin. “Maar ik vind het vreselijk om die krengen te passen”, maak ik haar zin af. We begrijpen elkaar. We zien genoeg leuke printjes. En de modellen zijn ook nog wel redelijk verhullend/camouflerend voor onze probleemzones.

De tankini’s en bikini’s die wij leuk vinden zijn ook nog eens schreeuwend duur. Voor zo weinig stof, zoveel betalen. En dan moet je je eerst ook nog doodongelukkig voelen in zo’n pashokje. Eigenlijk zou je daar juist voor beloond moeten worden.

De buit van ons shopweekend? Een jurkje voor mij, fijn jasje voor mijn vriendin. Die bikini’s, nou nee, we wilden ons weekend niet laten verpesten.

De tijd dringt. Het tripje komt steeds dichterbij. En onze vakantie naar Frankrijk. Luxeproblemen ik weet het. Ik kom terecht op de website van Bonprix. Nooit iets besteld, maar ik google op tankini en die zijn verder niet veel te vinden. In een leuke prijsklasse dan. Het is blijkbaar alweer ‘uit’ om je buik te bedekken.

Is het een jurk? Nee een badpak 🙂

Hoe dan ook, bij Bonprix zie ik zelfs leuke badpakjurkjes. Flatteus. Alleen… vestigt dat juist niet de aandacht op mijn lijf? Als iedereen in een gewone bikini of in een badpak rondloopt? Dan val ik juist op. En laat dat nu net niet de bedoeling zijn.

Goed, terug naar het oorspronkelijke plan. De tankini. Ik zie een leuke top en bestel gewoon. Broekje heb ik nog wel. Ben benieuwd of het zal passen.

Ben jij al klaar voor de zomer? Of heb je nog een leuke bikini in de kast liggen?

nieuw badpak foto 1

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mir juni 7, 2016 at 2:55 pm

  Helaas.. Weken later nog niets gevonden. Wel een lading via Zalando laten bezorgen.. Het lastige online is dat je geen idee hebt wat voor maat je hebt en hoe ze uitvallen. Dus van de modellen voor de zekerheid 2 maten. Maar ook dat was het niet. Resultaat: alles retour. Ik vrees dat ik toch echt een dagje op pad moet. Ben inderdaad ook benieuwd naar de tips. En als het me lukt. Laat ik het weten!

  • Reply Missforty juni 7, 2016 at 3:11 pm

   Hadden we toch wat moeten passen 😂 ik ben benieuwd, mijn pakketje is vertraagd…grrrr

 • Reply Neeltje juni 8, 2016 at 12:16 pm

  Bij Tipvintage hebben ze geweldige badpakken van het merk Esther Williams. Die corrigeren je probleemzones perfect en zien er superhelden retro uit, met een heel klein pijpje. Ik heb de ‘cherry’variant en al n paar jaar is het het enige badpak waarin ik me echt zeker voel. Als je je eigen maten goed opneemt zit je altijd goed! Kost rond de €90 maar dan kun je wel n paar jaar vooruit…zelf als je zoals ik graag van de glijbaan gaat 😄

 • Reply Neeltje juni 8, 2016 at 12:17 pm

  Topvintage moet dat zijn…

  • Reply Missforty juni 8, 2016 at 2:11 pm

   Had ik al geraden 🙂 Kreeg die tip ook al van een vriendin van me. Ik zal eens op de website kijken! Heb nu een goedkope oplossing voor mijn tripje binnenkort, maar een echt mooi badpak waar ik wat langer mee kan doen, lijkt me wel wat.

  Leave a Reply