Fashion

Mijn top 7 leukste kleurrijke jurkjes, welk merk is jouw favoriet?

Een meisje heeft nooit genoeg jurkjes. Vind ik. De een heeft het met schoenen, de ander met tassen. Ik heb het met kleurrijke jurkjes. Mijn verzameling groeit en groeit maar. Ik kan elke dag een ander jurkje aantrekken en zo weken vooruit. Doe ik dan nooit iets weg? Nou…met heel veel moeite. De meeste jurkjes zijn tijdloos. De vrolijke kleurtjes kunnen mij nog jarenlang een fijn gevoel geven.

Mijn top 7 leukste kleurrijke jurkjes

Het is gewoon heerlijk om een mooi nieuw jurkje aan te mogen trekken. Natuurlijk heb ik niet nog een rood jurkje nodig, er hangen er al een stuk of 10 in mijn kast. Maar dat ene printje, tja dat heb ik nog niet. Ik heb in de loop der jaren aardig wat jurkjes verzameld en ook bijbehorende favoriete merken. Ik zet ze even op een rijtje, misschien ontdek je wel een leuk nieuw merk dankzij mij. Of, nog beter, heb jij er 1 voor mij!

Een kijkje in mijn kledingkast. Jurkjes en veel kleur!

Een kijkje in mijn kledingkast. Kleurrijke jurkjes!

1. Talulabelle

Met stip op 1. Wat een fijne kleurrijke jurkjes maken de Talulabelles. Alleen online te verkrijgen, of op speciale beurzen en evenementen. Talulabelle gaat voor kleur in de wereld en daar hou ik van. In de kleding zie je prints van vroeger terug en wordt oud met nieuw gecombineerd. Ik weet inmiddels welk model me goed staat (wikkeljurkjes!) en welke maat ik moet hebben, dus ik bestel gewoon online. Ik ben gek op de sale en ook op de facebookaanbiedingen. Zo heb ik meer Talulabelles in mijn kast hangen voor hetzelfde geld.

Voor mijn eerste presentatieklus koos ik voor mijn twee favorieten: rood en Talulabelle.

Voor mijn eerste presentatieklus koos ik voor mijn twee favorieten: rood en Talulabelle.

2. Tante Betsy

Hou je van kleurtjes en net even anders dan anders? Surf naar tantebetsy.nl en sla je slag. Online te koop, maar ook in verschillende kledingwinkels door het hele land. Bijvoorbeeld bij Art. Ik hou van opvallende printjes en kan niet wachten tot de wintercollectie online komt.

Happiness in a dress. Helemaal mee eens!

Happiness in a dress. Helemaal mee eens! Kleurrijke jurkjes en hippe printjes.

3. Blutsgeschwister

Zo vreselijk als ik de naam van dit merk vind, zo geweldig vind ik de kleding. Ik heb meerdere jurkjes in mijn kast hangen die voor mij inmiddels klassiekers zijn geworden. En afgelopen winter scoorde ik ook een vrolijke winterjas. Online, best spannend vond ik dat. Gelukkig zat hij helemaal goed. Dit Duitse merk wordt ook wel in winkels verkocht, bijvoorbeeld bij Art. Google even en je ziet vanzelf of er bij jou in de buurt Blutsgeschwister verkocht wordt.

4. Lien & Giel

Hollands glorie wat mij betreft. De Nederlandse Eline en Michiel bedenken de motieven en modellen.
De inspiratie komt voornamelijk uit folklore en handwerktechnieken uit alle werelddelen en worden vertaald naar kleurrijke comfortabele mode. En dat heeft als resultaat de leukste kleurrijke jurkjes waarvan ik er af en toe gewoon een moet kopen. Er zijn Lien & Giel winkels in Amsterdam en Den Haag.

Hollands design talent!

Hollands design talent, over kleurrijke jurkjes gesproken!

5. Wow to go /Who’s that girl

Belgisch merk waarop je, als je van kleur houdt, niet anders kan dan verliefd worden. Dat deed ik dus en als ik in Amsterdam ben is deze winkel voor mij een ‘must visit’. Toen ik met vriendinnen een weekend in Antwerpen was, voelde ik mij in de Wow tot go-winkel helemaal als een kind in een snoepjeswinkel. En scoorde er mijn mooiste rode jurkje tot nu toe.

6. King Loui

Dit is een merk dat zowel klassieke jurkjes heeft, als iets meer opvallende modellen en prints. Zelf shop ik het liefste in die laatste categorie.  Goed verkrijbaar in verschillende winkels.

7. The Dutch Design Bakery

Nog zo’n fijn Nederlands merk, Ik kende The Dutch Design Bakery vooral van de vrolijke en schattige baby-en kinderkleding. Sinds 2015 is er ook dames-kleding aan de collectie toegevoegd. Lucky me! Ik heb al een prachtig aqua-blauw jurkje met paisley motief gescoord en ik hoop deze winter nog meer kleurrijke jurkjes aan mijn kast toe te kunnen voegen.

Ben je ook zo gek op jurkjes? En kende je deze merken al? Heb je nog aanvullingen voor mij?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Monique augustus 17, 2016 at 7:12 pm

  Hoi,

  Leuke tips! Ken je Elizz ook?

  • Reply Missforty augustus 17, 2016 at 8:42 pm

   Nu wel 😉 Thanks!

 • Reply Curly Creative augustus 17, 2016 at 7:58 pm

  Waar kan je nummer 7 bestellen?

  X

  • Reply Missforty augustus 17, 2016 at 8:45 pm

   Op de website staan de verkooppunten: http://thedutchdesignbakery.nl/verkooppunten/ Even naar beneden scrollen voor de damesmode. Ik kocht jurkjes van dit mooie merk bij Art in Arnhem. Geen idee of je ook online iets van dit merk kunt bestellen, nog niet gedaan.

 • Reply Kamaarlvis augustus 17, 2016 at 8:21 pm

  Alle 7 top merken! Ik heb ze ook allemaal! In Antwerpen zit Sweet Soda ook erg leuk. Ook bij Lola en liza kun je soms goed slagen voor een jurkje. Zit in België (Antwerpen Lier en Leuven),maar in Utrecht en Nijmegen tegenwoordig ook. Utrecht verkoopt complete collectie.

  • Reply Missforty augustus 17, 2016 at 8:47 pm

   Moet ik snel weer naar Utrecht! Leuk thanks!

 • Reply Anneleen augustus 17, 2016 at 9:35 pm

  En ‘Mooi Vrolijk’. Dat vind je dan zeker weten ook leuk! 🙂

 • Reply Marieke augustus 18, 2016 at 2:05 pm

  Halsoverkop is ook een topper! Al is talulabelle ook mijn favoriet!

 • Reply Roos januari 17, 2017 at 5:08 pm

  Van van Zessen is ook een toppertje! Alles uit eigen atelier! http://vanvanzessen.nl/2015/

 • Leave a Reply