De grootste ladies Night van Nederland was deze week in CineMec Ede, Utrecht en Nijmegen.
Lifestyle

Bridget Jones’s baby: Bridget is back!

Ken je klassiekers.Bij de meeste vrouwen  van ongeveer 40 staat Bridget Jones’s diary ergens in de top 10 van favoriete films aller tijden. Tranen met tuiten heb ik bij deel 1 gelachen. Deze week verscheen deel 3: Bridget Jones’s baby in de Nederlandse bioscopen.

Bridget Jones’s baby

Bridget Jones’s diary kan ik elk jaar wel een keer kijken en nog steeds in de lach schieten. Omdat ik weet wat er komt, rollen de tranen niet meer over mijn wangen, maar toch, prima vermaak.  En Bridget is terug. Hoera! Ik wist een van de 2200 kaartjes te bemachtigen voor de speciale ladies night in onze plaatselijke bioscoop. Dresscode pretty in pink. Ik vertel je meer over de avond en over de film Bridget Jones’s baby.

De grootste ladies Night van Nederland was deze week in CineMec Ede, Utrecht en Nijmegen.

De grootste ladies Night van Nederland was deze week in CineMec Ede, Utrecht en Nijmegen. Met de film Bridget Jones’s baby.

In onze roze rokjes fietsen mijn vriendin en ik opgetogen naar de bioscoop. Een van de warmste septemberavonden sinds mensenheugenis. En wij gaan niet op een terras zitten, maar in een bioscoopzaal. Met 2198 andere vrouwen. Wat is er mis met ons? Nou, wij kunnen niet wachten om de nieuwste Bridget Jones te zien. Deel 1 vonden we beiden hilarisch, deel 2 viel zwaar tegen. Hele hoge verwachtingen heb ik dan ook niet van dit derde deel, dat overigens niet is gebaseerd op het derde boek van schrijfster Helen Fielding, maar meer een vervolg is op de eerste twee films.

De dresscode voor deze lades night was pretty in pink. Geen probleem ;-)

De dresscode voor deze lades night was pretty in pink. Geen probleem 😉

Bridget Jones’s baby ligt wel in de lijn ligt van de boeken, met dezelfde personages. Hoe dan ook, ik zit er klaar voor, wapperend met mijn programma. Ik verwacht een zwangere Bridget die van alles rondom de zwangerschap en bevalling zal gaan meemaken. Of juist de strubbelingen van een kersverse moeder. En ik weet niet goed of ik dat wel zo leuk zal vinden als een stuntelende single Bridget.

Cadeautje op de stoelen in de zaal. Het programma doet het goed als waaier, want het is best wel warm!

Cadeautje op de stoelen in de zaal. Het programma doet het goed als waaier, want het is best wel warm zonder goed functionerende airco…

De film begint zoals we Bridget kennen. Zielig alleen op de bank haar verjaardag vierend. All by herself. Dan verandert de muziek en blijkt Bridget niet helemaal meer hetzelfde. De toon voor de film is gezet, oud en nieuw gaan goed samen.

Nieuw is de slanke Bridget.  Het gerucht gaat dat Reneé Zelwegger weigerde om opnieuw aan te komen voor de film. Persoonlijk vind ik dat jammer. Wat voor mij het meest herkenbare was bij deel 1, was die eeuwige strijd met de weegschaal. Zo fijn om daarin mee te leven. Sowieso de struggle om gezonder te leven. Aan de andere kant is het ook wel mooi om te zien dat Bridget dat deels wel is gelukt. Als zij het kan…

Gezond

Ik vind het ontzettend jammer dat je zo goed kunt zien dat Renee op bezoek is geweest bij de plastisch chirurg. Wat zonde toch van zo’n prachtige vrouw! Het leidt mij alleen in het begin van de film wat af, al snel zit ik er zo in dat ik geen Renee meer zie, maar Bridget.

Die zoals ik al zei op de gezonde tour is.  In de film zie je hoe ze dat doet, de sportende Bridget is heel aannemelijk.

Ze rookt zelfs niet meer! Drinken daarentegen… En daar gaat het ook goed mis, Bridget belandt in bed met datinggoeroe Jack, gespeeld door Patrick Dempsey. Altijd fijn om naar te kijken. Een paar dagen later is daar Mr Darcy ook weer. En komen we bij de rode draad van de film. Wie is de vader van Bridgets baby?Gynaecoloog Emma Thompson – wat een geweldige bijrol heeft zij – is net zo benieuwd als de kijker.

Ga zelf kijken!

Ik ga verder niks verklappen, de film is veel te leuk om zelf te gaan bekijken als je hem nog niet hebt gezien. De heerlijke Engelse humor en de stuntelende Bridget zijn wat mij betreft goed voor een avond vermaak. Vooral ook omdat het niet de zoveelste film over zwangerschappen of het moederschap is. Die baby is eigenlijk maar bijzaak, het gaat om Bridget en de liefde.

Ja, wat mij betreft is Bridget back!

Heb jij Bridget Jones’s baby al gezien? En wat vond je ervan?

De hapjes na afloop. Niet zo geschikt voor deze niet zwangere roze dames.

De hapjes na afloop. Niet zo geschikt voor deze niet zwangere roze dames.

Nog even op de foto en langs de kraampjes die in Cinedec Ede tijdens de ladies night staan opgesteld. Op de achtergrond klonk een fantastische zangeres van Dionne Acoustic. Kers op de roze taart van deze ladies night.

Nog even op de foto en langs de kraampjes die in CineMec Ede tijdens de ladies night staan opgesteld. Op de achtergrond klonk Dionne Acoustic met een fantastische zangeres . Kers op de roze taart van deze ladies night.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jonna@Burgertrutjes september 17, 2016 at 6:48 am

  Ik houd van Brigit! Wil deeze film absoluut zien!

 • Reply Jolanda september 25, 2016 at 8:04 pm

  Hilarisch leuk. Meestal worden nummer 2 en 3 nooit zo leuk als de eerste film. Maar deze is er een uitzondering op!

  • Reply Missforty september 25, 2016 at 8:34 pm

   Ja he? Dat vond ik nou ook. Eind november naar Soof 2. Hopelijk is die ook een waardige opvolger van deel 1. Heb je die ook gezien? Heerlijke vrouwenfilm 🙂

  Leave a Reply