Wat en mazzel, het is de nacht van de mode tijdens ons weekendje Groningen!
Lifestyle

Citytrip Groningen met vriendinnen

Er gaat niets boven Groningen. Grappige slogan van de marketingmensen uit Groningen. Maar of ik het er mee eens ben? Elk jaar ga ik met vriendinnen een weekend een stad verkennen. Dit jaar viel onze keuze op Groningen. Wil je weten hoe mijn citytrip Groningen met vriendinnen mij is bevallen, lees dan snel verder!

Onze uitvalsbasis voor een weekend Groningen met vriendinnen is een appartement aan de Gelkingestraat. Van alle gemakken voorzien...en van een heuse etalage.

Onze uitvalsbasis voor een weekend Groningen met vriendinnen is een appartement aan de Gelkingestraat. Van alle gemakken voorzien…en van een heuse etalage.

Voordelige wereldreis

Groningen is voor een meisje van de Veluwe niet meteen een bestemming voor een dagje winkelen. Daar moet je wel wat meer tijd voor uittrekken. Met de trein doe je er vanaf Ede bijvoorbeeld ruim twee uur over. Als de NS meewerkt. In ons geval dus niet. Zowel heen als terug een half uur vertraging. Maar niet getreurd, met de groepsretour zijn we wel heel voordeling op de plaats van bestemming. Wist je dat je met een groep vriendinnen goedkoop naar een stad naar keuze in Nederland kunt treinen? Zo zijn wij met 6 dames nooit meer dan 10 euro kwijt per persoon voor een retourtje. Het maakt niet uit waar de reizigers vandaan komen, als ze maar dezelfde eindbestemming kiezen. Ideaal!

Goed, voor 10 euro reizen wij dus af naar Groningen. Zonnetje erbij, wij zijn klaar voor een weekend shoppen, lekker eten, wat borrelen, kletsen, nog meer shoppen en vooruit, nog een hapje erbij.

Na onze lange treinreis ploffen we maar even neer op het gezelligste terras van Groningen voor een hapje en drankje.

Na onze lange treinreis ploffen we even neer op het gezelligste terras van Groningen voor een hapje en drankje.

De hotspots

Ik heb van tevoren gevraagd aan bloggers uit Groningen (Mynke en Stylespy bedankt nog!) of zij nog tips hebben voor leuke winkelstraatjes en eettentjes. De hotspots van Groningen dus. Ik kreeg een lange lijst met stuk voor stuk leuke tips. Alleen is ons weekend veel te kort om alles te proberen. Wat ons wel is gelukt zet ik even voor je op een rij. Te beginnen met onze eerste levensbehoefte. Shoppen!

Nacht van de mode

Groningen is echt een paradijs voor liefhebbers van winkelen. Je hebt er de grote winkelketens zoals de Primark en de H&M, maar ook heel veel leuke kleine winkels. Mode, lifestyle, kinderkleding, je kunt er van alles vinden. Voor de leukste hebbedingen ga je naar Flying tiger of Søstrene Grene (Grote Markt). Enig minpuntje van Groningen vind ik dat er geen Lush is. Wat er wel is, houdt ons in ieder geval een weekend lang goed bezig. We boffen, het is de nacht van de mode, op zaterdag zijn de winkels tot 22.00 uur open. Shop till we drop!

Wat en mazzel, het is de nacht van de mode tijdens ons weekendje Groningen!

Wat en mazzel, het is de nacht van de mode tijdens ons weekendje Groningen!

Er is een leuke vintagemarkt op zondag, toevallig tijdens ons weekendje Groningen met vriendinnen.

Er is een leuke vintagemarkt op zondag, toevallig tijdens ons weekendje Groningen met vriendinnen.

Folkingestraat

Ik heb me laten vertellen dat de Folkingestraat een van de leukste winkelstraten van Groningen is. Een goed begin lijkt mij. Ik moet als jurkjesliefhebster natuurlijk even naar binnen bij T(w)o Dress. Dit is een leuke winkel met, de naam zegt het al, veel jurkjes. Maar ook kleurrijke vestjes en tunieks. De etalage van Lilly & Rose trekt ons naar binnen. Naast cadeauartikelen vind je hier van alles op het gebied van cosmetica en serviezen.

Op zoek naar een nieuwe jurk.

Op zoek naar een nieuwe jurk.

Leuke straat.

Leuke straat.

Zwanestraat

Ik hou van kleurrijke jurkjes, en vind die bij Diezijner. Zoals de naam al doet vermoeden draait het in deze winkel om bijzondere ontwerpen op het gebied van dames- en kindermode, woon- en modeaccessoires, (retro-) speelgoed, papierwaar en hebbedingen. Ik word vooral vrolijk van de jurkjes van Tante Betsy.  Nog zo’n winkel waar ik vrolijk van word is Zheng. De collectie van deze winkel is exclusief, gedurfd en onderscheidend met merken als: Blutgeschwister, Who’s that girl, Le Pep, IS.IS, Numph, LTB, Fever en Skunkfunk. Ik verdwijn al snel richting de paskamer.

Als je niet alleen voor jezelf wilt shoppen, dan wip je in de Zwanenstraat ook nog even Musjes binnen. Voor leuke kleurrijke kinderkledingmerken als 4funkyflavours, Maxomorra en Smafolk.

Gelkingestraat

Als wij moe van het shoppen naar ons appartement aan de Gelkingestraat willen gaan, zijn we nog niet klaar. In deze straat zit namelijk Haastje Repje. Merken als King louie, Skunk Funk en Who’s That Girl kom je daar in de rekken tegen. Maar ook andere, meer casual merken. Van net dat beetje anders tot voor elke dag. Als je dan toch door de Gelkingestraat loopt, stap ook even binnen bij Zich Zach. Wij zijn helaas net iets te laat, de winkel sluit voor onze neus om 17.00 uur en doet niet mee aan de nacht van de mode. Jammer, de etalage ziet er veelbelovend uit.

Tegenover ons appartement vinden we nog twee leuke winkels.

Tegenover ons appartement vinden we nog twee leuke winkels.

Gezellig druk in de stad.

Gezellig druk in de stad.

Eten en drinken

Van al dat winkelen krijgen wij wel trek. Lunchen doen we bij het Bakkerscafe in de Zwanestraat. Wat een leuk concept hebben ze daar bedacht! Je bestelt beleg naar keuze en kan dan zoveel vers gebakken brood afsnijden als je wilt. Handig voor meisjes zoals ik die nooit kunnen kiezen tussen ongezond wit en wat gezonder bruin. Of veelkoren of meergranen…het is er allemaal. Echt lekker ambachtelijk gebakken brood.

Aanrader voor de lunch, het bakkerscafe.

Aanrader voor de lunch, het bakkerscafe.

Snoepen

Tijdens het shoppen is het belangrijk om af en toe iets zoets te nemen. Voor de broodnodige energie. In de leuke winkel Droppie in de Astraat slaan wij onze slag. Ik proef de lekkerste drop ever, het blijkt Arabische gom te zijn. Fijn, weer een verslaving rijker 😉

Deze fijne snoepwinkel moet je echt bezoeken als je in Groningen bent.

Deze fijne snoepwinkel moet je echt bezoeken als je in Groningen bent.

Help! Ik kan niet kiezen...

Help! Ik kan niet kiezen…

’s Avonds hebben we zin in Mexicaans eten. Bij Four Rose’s zijn we aan het goede adres. In een prachtig monumentaal pand op de hoek van de Oosterstraat en het Zuiderdiep genieten wij van knapperige burito’s en ander Mexicaanse lekkernijen.

Dag twee kiezen we voor hamburgers. Bij Joe’s zijn de Hamburgers lekker, maar ik heb wel eens betere hamburgers gegeten. De bediening is knullig, onze voorgerechten zijn vergeten, die mogen we tegelijk met de hamburgers opeten. Daar bedanken we vriendelijk voor.

De tip om cocktails te drinken bij Mr Mofongo in de Oude Boteringestraat willen we graag opvolgen, maar helaas, het is er stampvol. En we zijn te moe van het shoppen om te blijven staan, dus zoeken we een ander terras op. Bij het Concerthuis aan de Poelestraat is er nog wel een plekje, maar ook daar is het gezellig druk.

Luxe ontbijt

Na een lang weekend shoppen kunnen we wel een goed ontbijt gebruiken. We komen langs Toet aan het Gedempte Zuiderdiep en wippen even binnen. Wat een leuke zaak is dit! Helaas serveert men nog geen ontbijt, dus wij wandelen verder. We nemen ons wel voor om bij een toekomstig bezoek hier een taartje of een toetje te gaan eten.

Geen ontbijt, maar hier gaan we nog wel een keer een toetje of taartje eten.

Geen ontbijt, maar hier gaan we nog wel een keer een toetje of taartje eten.

We komen uiteindelijk terecht bij Croissanterie Pigalle in de Stoeldraaierstraat. Een toevalstreffer waar we laaiend enthousiast over zijn. We kiezen allemaal voor het luxe Pigalle Ontbijt, voor 9,95 euro per persoon en genieten van een ambachtelijke boeren-speltbol, drie soorten beleg naar keuze (per persoon), verse croissant met boter & jam, een gekookt ei, verse jus d’orange en keuze uit alle luxe koffie en thee soorten. Aanrader!

Genieten van een luxe ontbijt.

Genieten van een luxe ontbijt.

Vip bij de brandweer

Mocht je nu denken dat we alleen maar hebben gewinkeld en gegeten dit weekend Groningen met vriendinnen dan heb je het mis. We hebben heel veel geleerd over de brandweer van Groningen, dankzij een privé rondleiding. Een van mijn vriendinnen heeft zo haar connecties. Bedankt nog Stefan van Hussel!

Een vip-rondleiding bij de brandweer Groningen. Weer eens wat anders dan winkelen.

Een vip-rondleiding bij de brandweer Groningen. Weer eens wat anders dan winkelen.

Ik heb mijn roeping gemist..

Ik heb mijn roeping gemist..

Conclusie

Groningen is een heerlijke winkelstad. Enige minpunt vind ik dat er bijna overal gefietst wordt. En dat er veel te veel leuke eettentjes zijn, waardoor we zeker nog een keer terug moeten komen. Als die studenten zich nou ook beter gaan gedragen, dan kan ik me wel vinden in de slogan ‘ Er gaat niets boven Groningen’.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply