Lifestyle

Grenzen verleggen met outdoor sporten

Sporten? Wat is dat? Ik heb er niet zoveel mee. Nooit gehad. Ik en een bal zijn geen goede combinatie. Een sportschool voelt voor mij als een verplichting waar ik onderuit probeer te komen door allerlei smoesjes. Hardlopen? Waarom? Waar ren je naartoe? Voelt voor mij als doelloze inspanning. En toch schreeuwt mijn lijf steeds vaker om beweging. Ik heb ontdekt dat ik dat het liefst buiten doe. En daarmee ben ik bezig met mijn grenzen verleggen met outdoor sporten.

Golfen of watersport?

Zo mocht ik voor Kidseropuit.nl naar Southend on Sea. ‘Ik kijk wel of ik onder het onderdeel watersporten uit kan komen’, denk ik van te voren bij mezelf. Eenmaal op de plek van bestemming blijkt dat ik er onder uit kan komen. Door mee te gaan golfen. Dan kies ik toch liever voor iets stoerders en zit ik in no time op een paddle board. Wat een vrij gevoel geeft me dat!

De zee, eindeloos voor me uitgestrekt en ik op een board. Rust, ruimte. Ik peddel mijn hoofd leeg. Morgen heb ik vast gigantische spierpijn in mijn armen, maar jee wat is dit heerlijk. Ik durf alleen niet goed te gaan staan. Bang om in het water te vallen en met mijn natte haar en doorgelopen mascara straks in het vliegtuig naar huis te zitten.

Samen met Stylespy heb ik het naar mijn zin op het water. Ondanks de regen!

Samen met Stylespy heb ik het naar mijn zin op het water. Ondanks de regen!

Als we ook nog gaan kajakken en de regen met bakken uit de lucht komt heb ik spijt. Niet van het kajakken, ook dat vind ik geweldig, maar dat ik niet ben gaan staan op dat paddleboard. Ik zie er nu toch niet meer uit. En het interesseert me niks, wat voel ik me lekker daar op het water.

De boom in

Niet alleen op het water voel ik me fijn, ook in de bossen. Ik wandel graag, zoals je hier kunt lezen, maar letterlijk de boom in, dat is nog leuker. Met mijn kinderen bezoek ik, alweer voor kidseropuit, het klimbos in Garderen. Binnenkort lees je op kidseropuit.nl meer over onze klimavonturen. Ik kan al wel verklappen dat het best pittig is voor iemand die nooit sport. Maar zo lekker! Het gevoel iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan, de fysieke inspanning in de buitenlucht en een duidelijk doel, de tokkelbaan; het is zo veel leuker dan ik had kunnen bedenken.

Letterlijk de boom in, hoe gaaf is dat?

Letterlijk de boom in, hoe gaaf is dat?

Ik vind het heerlijk om mezelf fysiek uit te dagen, maar dan wel in een mooie en natuurlijke omgeving. Geen idee of ik nu ineens moet gaan bootcampen, dat vind ik zo’n rage waarvan ik denk dat het niet echt bij mij past. Maar ik wil wel meer gaan doen met outdoor mijn grenzen verleggen.

Het leven begint bij veertig

Binnenkort staat canyoning op het programma. Doodeng lijkt me dat. Maar wie weet word ik er wel net zo blij van als van de watersporten in Engeland of het klimbos op de Veluwe. Je bent nooit te oud om iets nieuws te proberen en het leven begint pas bij veertig toch?

En jij? Ben je sportief? Binnen of buiten?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply