Lifestyle

Groen maakt gelukkig zeggen ze…

Groen maakt gelukkig. Zou het echt? Uit onderzoek blijkt dat veel groen om je heen een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Lees ik ergens. Ik kijk om me heen. Oeps, niet veel groen in mijn woonkamer. Wel vrolijk roze, maar ik heb geen idee wat dat voor invloed heeft op mijn mentale gesteldheid.

Weinig groen in mijn huis...

Weinig groen in mijn huis…

Groen is de kleur van jeugd, van leven en het is rustgevend. Ik wil meer groen! Heb je geen planten in huis, vraag je je misschien af. Nou… jawel maar te weinig om nou echt te spreken van een groene omgeving. Misschien maar eens wat kamerplanten erbij kopen. Cactussen zijn hip volgens mij, of is die trend alweer voorbij? Meestal loop ik achter de feiten aan.

Cactussen zijn volgens mij helemaal hip. Of loop ik alweer achter?

Cactussen zijn volgens mij helemaal hip. Of loop ik alweer achter?

Meer groen in mijn kledingkast, is dat misschien een idee? Ik heb 1 groene rok. Een beetje een miskoop. Er zit namelijk een randje stof met wit en rood aan, waardoor ik me toch een beetje een kerstvrouwtje voel. Komt ook door alle grappige opmerkingen van collega’s de eerste keer dat ik de rok met een rood vestje erop naar mijn werk droeg. Iets minder fel groen associeer ik al snel met legergroen.

Groene jurk?

Tja… daar vind ik dus niet zo veel aan. Net als grijs. En bruin. Ik kan er niet vrolijk van worden. Bij anderen vind ik het wel mooi staan hoor, maar voor mezelf vind ik het gewoon te somber. Grasgroen met geel misschien. Ik heb al vaak zitten twijfelen over een jurk bezaaid met madeliefjes. Maar ik heb al zoveel jurkjes in de kast hangen.

Pling. Ik ben getagd op instagram. “Echt iets voor jou!” Talulabelle, een van mijn favoriete kledingmerken heeft maxirokken. Mijn vriendin Joyce  heeft blijkbaar mijn blogpost over maxi-jurken gelezen. Wauw wat een leukerds! Maar die zwarte met die witte gitaren is ook wel leuk. Misschien maken ze er ook nog wel een rode bij. Toch meer mijn ding dan groen.

Of toch maar rood?

Maar rood staat voor gevaar, waarschuwing, fout, warmte, liefde, passie, intense emotie. Dus allesbehalve rustgevend 🙂 Roze is dan beter, dat is zachter. Dan denk je aan liefde, romantiek, vrouwelijkheid, kalmte.

Als ze bij Talulabelle nou eens een groen met roze maxi-rok bedenken. Dat lijkt me wel wat. Of gaan de grapjassen op mijn werk dan liedjes van Doe Maar zingen? 🙂

Wat vind jij van de kleur groen? Heb je veel kleding in groen in je kast hangen. En in huis?

Groen foto 3

Hou jij van groen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply