Lifestyle

Help ik wil afvallen maar met welk dieet?

Zuchtend kijk ik naar mezelf in de spiegel. “Wat is er mam?” Ik heb niet gezien dat mijn oudste dochter de badkamer in komt. Het laatste wat ik wil is nu eerlijk vertellen wat me dwars zit. Ik vind mezelf te dik en ik wil afvallen maar met welk dieet?

Deze boodschap wil ik haar helemaal niet geven. Dat ik niet tevreden ben met mezelf. Ik wil ook niet liegen.

“Ik zucht omdat ik hier en daar wat te veel vel heb.” Ze haalt haar schouders op. “Nou, dan moet je gewoon geen chocola meer kopen. Dan kun je het ook niet opeten. Met je Tony Chocolony.” Ze geeft me plagend een duw in mijn zij. Precies op de vetrol die me letterlijk dwarszit.

Niet zeuren

Ze heeft gelijk. Ik kan wel gaan zuchten voor de spiegel, maar ik kan ook een keuze maken. Geen chocola en chips meer in huis halen. Of ik doe dat wel, maar dan ook niet zeuren.

De eeuwige strijd met de weegschaal. Of eigenlijk met mijn spiegelbeeld. Het getal op de weegschaal zegt me niet zoveel. Wat ik in de spiegel zie wel.

Voedselzandloper

Een tijdje terug was ik in de ban van de voedselzandloper. Het kwam er op neer dat ik geen brood, pasta, aardappelen, varkensvlees en zuivel meer at. Wel veel kip, vis en groente, havermout, rijstemelk en sojayoghurt. Het had een goed resultaat, ik viel bijna 15 kilo af.

Afvallen maar welk dieet? - 1

In plaats van gewone chips, probeer ik dit zakje groentechips.

Het ziet er niet echt lekker uit... En dat is het ook niet, helaas.

Het ziet er niet echt lekker uit… En dat is het ook niet, helaas.

Ik voelde me goed, zat letterlijk goed in mijn vel. Het begon me wel steeds vaker te iriteren dat ik apart voor mezelf moest koken. Als de kinderen een frietje aten, zat ik aan de zoete aardappels. Te hunkeren naar die dikke klodder mayonaise. Ik hield het, zoals met zoveel diëten niet vol.

Langzaam liet ik wat principes van de voedselzandloper varen. Af en toe een broodje in het weekend moet kunnen. Een patatje. Pure chocola werd toch weer melkchocola. De nootjes veranderden in chips.

Streng dieet

En nu sta ik te zuchten voor de spiegel. Als ik zo doorga, zitten die 15 kilo er weer aan. En kan ik die nieuwe tankini met geen mogelijkheid meer aan. Er moet wat gebeuren. Ik heb alleen geen zin in een streng dieet.

Ik moet meer bewegen en op mijn voeding letten. Op facebook zie ik Jacqueline van Dijk voorbij komen. Ik heb al vaak op het punt gestaan me op te geven voor haar workouts. In een besloten facebookgroep ontvang je dagelijks trainingen die je in 15 minuten gewoon thuis kunt doen. Zal ik me opgeven voor de maand juli?

Opgeven is 1 ding, daadwerkelijk elke dag oefeningen doen is weer wat anders…

Wat doe jij om in vorm te blijven? Volg je een dieet? Doe je aan sport of doe je thuis oefeningen? Of net zoals ik, helemaal niks…

Elke centimeter eet ik er zelf aan...

Elke centimeter eet ik er zelf aan…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Petra juni 26, 2016 at 7:29 am

  Heel herkenbaar….ik doe ook niks, behalve een verdwaalde wandeling op een vrije dag.
  Blijkbaar heb ik de discipline niet om mezelf aan ’t sporten te krijgen. Ik heb er zó’n uitgesproken hekel aan.
  Maar ik moet wel echt wat gaan doen, voor ’t de spuigaten uitloopt.

  • Reply Missforty juni 26, 2016 at 7:44 am

   Ik heb al zo vaak de sportschool gesponsord…nieuwe les die leuk leek en dan weer tig keer niet gaan en wel betalen. Ik zit nu te denken aan dansconditie bij de dansschool van mijn kids. Ik ben gek op dansen, maar doe dat nooit meer. Alleen vindt oudste dochter dat zo suf, als haar oude tuttige moeder lid wordt van dezelfde dansschool 😉 ik ga sowieso in augustus dat van Jacqueline proberen, wordt vast vervolgd!

 • Reply Lesley juni 26, 2016 at 7:38 am

  Heel herkenbaar hoor. Ik ben laatst redelijk veel kilo’s en vooral cm kwijt geraakt met the green Happiness. Minder vlees, zuivel maar bijv wel koolhydraten. Voor mij werkt het ideaal. Ik eet meer dan ooit. Nu een tijdje klaar met het programma en dat stukje chocola of patat gaat er af en toe ook in. Blijf gelukkig goed op gewicht! Succes 😊

 • Reply Hester juni 26, 2016 at 8:05 am

  Zucht, heel herkenbaar… Afgelopen jaren al 3 keer 10 kilo afgevallen, en dan sluipen de oude patronen, precies zoals je het beschrijft, er langzaam weer in… Ben toch weer wat nieuws aan het doen, Metabolic Balance. Krijg je een jaar lang begeleiding bij. Hopelijk helpt dat om het langer vol te houden…

 • Reply Jacqueline juni 26, 2016 at 10:12 am

  Whahaha! Ik schrok even toen ik mijn naam zag staan, van Dijk is namelijk mijn meisjesnaam, maar ik ben dus absoluut niet zo’n rolmodel als het om afvallen gaat. Ik ben er wel mee bezig, probeer zoveel mogelijk te bewegen en let op wat ik eet, maar ik wil mezelf ook weer niet martelen. Dus het gaat langzaam, een kilootje per maand, maar dat vind ik ook wel prima.

 • Leave a Reply