Lifestyle

Mijn top 4 leukste creatieve workshops

Zit je al tijden tegen hetzelfde saaie schilderij aan te kijken? Of heb je misschien nog een lege muur in huis? Vergeet de Ikea, maak zelf eens iets moois! Een creatieve workshop is heerlijk om je hoofd leeg te maken. Tenminste, dat vind ik. De afgelopen jaren heb ik al aardig wat kunstwerken gemaakt. De allerleukste creatieve workshops die ik volgde deel ik graag met jou. Ter inspiratie.

Paintbar

Schilderen in een bar. Is dat leuk? Ik heb er zo mijn vraagtekens bij. Ja, het is leuk om met een vriendin bij te kletsen in een kroeg, met een wijntje erbij. Alleen denk ik dat ik met drank op weinig fatsoenlijks op een wit doek krijg. Maar hé, ze hebben ook cola in de kroeg. Dus toen mijn lieve vriendin Annette mij uitnodigde om mee te gaan naar een avond van Paintbar in Ede, hapte ik toe.

Dat is wel even wennen. Schilderen in de kroeg, je doet het niet dagelijks. Het licht was niet optimaal, maar goed, een echte picasso hoef ik niet te maken. Gezellig is het wel, met een stuk of 15 kakelende dames om je heen je kwast in de verf dopen. Als dat maar een serieus leuk schilderij oplevert.

Nu nog leeg...

Nu nog leeg…

Zin in!

Zin in!

De dames van paintbar verstaan hun vak. Stap voor stap doen ze voor hoe je het schilderij opbouwt. Het is de bedoeling dat je allemaal hetzelfde plaatje maakt, maar je bent wel vrij om te experimenteren met kleuren. Ik vind dat niet zo leuk, heb liever een compleet origineel schilderij. Maar tijd om me daar druk om te maken heb ik niet. Het kost me moeite om het moordend tempo bij te houden. Mijn vriendin hoor ik naast me ook zo nu en dan flink zuchten. Wat nou avondje uit, dit is hard werken!

Het schilderij begint ergens op te lijken en ik krijg er steeds meer plezier in. We werken zelfs tijdens de pauze nog door. Mijn vriendin is al net zo fanatiek. Aan het einde van de avond zijn we moe, ik heb een zere schouder, maar het eindresultaat is prachtig. Al zeg ik het zelf. Ik word lekker vrolijk vanmijn kunstwerk en dat is de bedoeling. Het leuke van paintbar is dat je op de site kunt kiezen welk schilderij jou leuk lijkt om te maken. Met een beetje mazzel komen ze daar dan ook nog mee op een locatie bij jou in de buurt. Ik ga zeker nog een keer!

Mooi toch?

Mooi toch?

Workshop engelen schilderen bij Josien Broeren

Alweer een tijdje geleden volgde ik een workshop beschermengel schilderen in Waalwijk bij Josien Broeren. Wat een leuke vrouw is Josien. Ze legt alles duidelijk uit, met de nodige humor. Je gaat gegarandeerd met een uniek en mooi werk naar huis. Zelfs mijn moeder die nog nooit had geschilderd en van te voren hard riep dat ze dat niet kon, maakte een prachtig schilderij. Dat staat te pronken op de kast. Net zoals bij mij. Een bijzondere middag, helemaal omdat ik dit met mijn moeder mocht doen.

Moeder en dochter in de creatieve modus.

Moeder en dochter in de creatieve modus.

Mijn engeltje.

Mijn engeltje.

Jacks art action painting

Bij Jack in Apeldoorn ben ik al twee keer geweest. De eerste keer moederziel alleen. Spannend. Op mijn ‘waar zijn de kwasten?’ lachen Jack en zijn gevolg mij hartelijk uit. Wist ik veel, ik had de workshop cadeau gekregen en me niet heel goed verdiept in wat ik precies ging doen. Maar leuk is het wel, een beetje smijten met verf. Dus de tweede keer, ik weet beter wat ik kan verwachten, neem ik gezellig een creatieve vriendin mee. We kijken onze ogen uit. Niet eens zozeer naar alle kleurrijke kunst, maar ook de hoogblonde modellen, de assistentes van Jack leiden ons af van het werk. Een echte workshop is dit trouwens niet. Mijn vriendin zit een beetje vast bij het smijten met verf en een assistente vraagt of het goed gaat. “Nou, nee.” De Doutzen-look-a-like schrikt. Nu moet ze zeker iets doen! “Ja, dan moet je even een rondje lopen en bij anderen kijken.” En ze weet niet hoe snel ze weer weg moet zijn.

Ach we redden onszelf wel en zijn weer twee kunstwerken rijker. Die we met veel moeite fatsoenlijk in de auto weten te krijgen. Maar nog een keer naar Jack? Nee dat zal ik niet snel doen.

Atelier Creatief in Harderwijk

Hier kun je als crea-bea echt je hart ophalen. Ik ben er met vriendinnen tijdens ons jaarlijks vriendinnenweekend. Wekenlang vechten we over wat we gaan doen en komen er maar niet uit. Shoppen dan maar? Tot ik Atelier Kreatief in Harderwijk tegen kom. We gaan voor een workshop woonkunsten en gaan allemaal wat anders doen!

Een aantal gaan aan de slag met mozaïek, de rest pimpt een krukje.  Tussendoor een kop thee, wat lekkers erbij en op de achtergrond de deskundigheid van de dames van Kreactief. Een echte aanrader, vooral omdat je dus niet allemaal hetzelfde hoeft te doen. En je kunt er met een grote groep terecht, maar ook met z’n tweetjes.

Mooie dingen gemaakt in Harderwijk.

Mooie dingen gemaakt in Harderwijk.

Dit lijstje zou ik graag aanvullen met nog meer leuke workshops. Heb jij tips voor me? 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply