Lifestyle

Ben jij ook selfie ziek?

“Mam, kom je nog?” Ongeduldig staat mijn zoon te wachten. Tot zijn moeder eindelijk klaar is met filmen. Of een foto maken. “Ik wil wel eens ergens heen en dat jij daar dan geen blog over schrijft.” Ik schrik. Hoor ik dat goed? Hij is selfie ziek. En ik maar denken dat ik mijn kinderen een plezier doe met alle leuke uitjes die we kunnen doen dankzij het bloggen voor kidseropuit.nl.

Echt samen

Als ik hem ’s avonds naar bed breng, kom ik er nog even op terug. Zo erg vindt hij het nu ook weer niet en de dingen die we samen kunnen doen zijn ook wel erg gaaf. “Maar soms wil ik gewoon even echt samen met jou wat doen.” En gelijk heeft hij. Ik denk dat veel kinderen hier last van hebben, daar hoef je geen bloggende moeder voor te hebben.

Soms werkt mijn zoon nog mee aan een selfie.

Soms werkt mijn zoon nog mee aan een selfie.

“Wat een coole sprong maak je daar, doe nog eens?” Bij de trampoline in een speeltuin. “wauw mooie tekening, hou hem eens vast? Nee, iets hoger en lachen!” Voor op facebook.

Mobieltjes in de lucht

Prachtig kasteel op vakantie, maar hoe kunnen we er met z’n allen leuk voor gaan staan voor een selfie? Geweldig concert, ik zie alleen zo weinig door alle armen met mobieltjes in de lucht…

Bezoek een willekeurig concert en dit is wat je ziet.

Bezoek een willekeurig concert en dit is wat je ziet.

Alles moet vastgelegd worden.

En daarna gedeeld met vrienden, familie en de wereld.

Heb jij wel eens een hele dag je mobiel niet gebruikt? Niks op facebook, instagram, twitter, snapchat gezet? Een dag alles wat je ziet en meemaakt ook echt beleefd? En niet door een lens of schermpje bekeken?

Ik kan het me niet herinneren. Ja misschien een hele saaie dag waarop er toch niets gebeurde. Dan had ik gelukkig mijn mobiel nog om te kijken bij vrienden die geen saaie dag hadden.

Zonder telefoon

Ik ben een tijdje geleden mijn telefoon kwijtgeraakt. Twee lange weken deed ik zonder. Stel het je eens voor. Geen whatsapp, geen Facebook, instagram, helemaal niks. Na de eerste dagen me heel ongelukkig te hebben gevoeld, merkte ik dat het me ook rust gaf. Alleen is het wel raar dat de mensen om je heen niet meedoen aan dat schermloze bestaan 🙂

Selfiestick

Uiteindelijk ben in gezwicht en heb een nieuwe telefoon besteld. En nu val ik mijn kinderen volop lastig. Ik heb zelfs een selfiestick gekocht. Handig als ik alleen met de kinderen op pad ga en toch een leuke foto wil met z’n allen. Jammer dat mijn kinderen zo af en toe selfie ziek blijken te zijn.

Ik ben dat zelf ook wel een beetje. Als ik eerlijk ben snak ik naar een dag genieten van mooie natuur. Of van een heerlijk strand. Zonder daar foto’s van te maken. Zand tussen mijn tenen. Boekje erbij. Ja een echt boek, geen e-reader. Geen enkel schermpje in de buurt. Alleen mijn gezin. Echt iets samen doen.

De herinnering in mijn hoofd opslaan, niet op mijn telefoon. Gewoon 1 dag. Dat moet toch lukken deze zomer?

Vertel eens eerlijk, kan jij een dag zonder je telefoon? Of ben jij ook wel eens selfie ziek?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply