Lifestyle

Shoppen in Utrecht: mijn 5 favorieten

Het is de hoogste tijd om weer eens lekker te shoppen. Dat vindt mijn oudste dochter en ik ben het wel met haar eens. De keuze voor een leuke stad laat ik deze keer bij haar. “Het maakt me niet zoveel uit, als er maar een Lush is.” En terwijl ik google op de verkooppunten van de Lush, komt er een leuke aanbieding mijn mailbak binnen rollen. Zomerweken bij de Bodyguard! En laat er nu ook een Lush in Utrecht zitten. Dat wordt dus shoppen in Utrecht. Kunnen we meteen een top 5 van onze leukste winkels in Utrecht maken.

Wij gaan Utrecht verkennen.

Wij gaan Utrecht verkennen.

1. Flying tiger

Het grote voordeel van Utrecht vind ik dat deze fijne stad zo goed met het openbaar vervoer te bereiken is. En bij regen kun je goed terecht in Hoog Catherijne. Hoewel je voor de leuke, wat meer bijzondere winkels echt de binnenstad in moet. In ons geval is het lekker weer, niet te warm maar wel droog, echt perfect om te shoppen. We zijn nog maar net Hoog Catherijne uit of we stuiten al snel op de Flying Tiger. Deze Deense winkel is een soort Xenos, maar dan veel leuker. “Pak maar een mandje”, spoor ik mijn dochter aan. Je kunt deze winkel gewoon niet met lege handen verlaten. Goed nieuws voor mijn Edese lezers, er is sinds kort een Flying Tiger winkel in Ede!

Yes, de Flying Tiger! Nu ook in Ede trouwens :-)

Yes, de Flying Tiger! Nu ook in Ede trouwens 🙂

2. Lush

Uiteraard moeten we bij de Lush naar binnen. Rustig rondkijken of er nog nieuwe producten zijn. Ik heb zo mijn favorieten, daar schreef ik eerder al over. Mijn douchegel is op, dus die gaat sowieso in ons mandje. Mijn dochter zoekt een stuk zeep uit en ik vraag naar een natuurlijke deodorant. Na een korte uitleg kies ik voor Aromaco, hoe deze deodorant me bevalt zal je binnenkort nog kunnen lezen. Met een goed gevuld tasje gaan wij Utrecht verder verkennen.

Dat er in deze straat een Lush zit, konden we al ruiken.

Dat er in deze straat een Lush zit, konden we al ruiken.

Tijdens het shoppen een terrasje pakken.

Tijdens het shoppen een terrasje pakken.

3. Cocon

Mijn dochter is is al goed geslaagd voor een leuke spijkerbroek bij de WE en een shirtje bij de H&M. We snuffelen natuurlijk ook even bij de Zara en Bershka. Dan is het tijd om voor mij een nieuwe outfit te scoren. Ik wil wel naar de Art, waar bijna al mijn favoriete merken worden verkocht. Op weg naar de Lijnmarkt valt mijn oog op een vrolijk gekleurde etalage. Jurkjes! We gaan naar binnen bij Cocon. Ik verdwijn al snel naar boven waar de uitverkoop is. Ik vind de reversibel jurkjes van Animapop,een Italiaans kleding super mooi, alleen niet geschikt voor mijn hollandse heupen figuur. We gaan dus zonder jurkje de deur uit, op weg naar Art.

4. Art

Mijn dochter weet het al, als we bij de winkel Art naar binnen gaan, kan zij rustig even gaan zitten. Er volgt altijd een uitgebreide passessie, want jurkjes heb ik nooit genoeg. Er is nog volop keuze in de sale, dus ik kan mijn slag slaan. Dit keer kies ik jurkjes van Tante Betsy en van Lien en Giel. Die kon ik echt niet laten hangen 🙂

Shoppen in Utrecht foto 14 - 1

Blij met mijn nieuwe aanwinsten.

Tante Betsy maakt de leukste jurkjes.

Tante Betsy maakt de leukste jurkjes.

Shoppen in Utrecht foto 14 - 2

Vrolijk blauw van Lien en Giel.

5. It’s a Present

Wat een cadeautje deze winkel! We kijken onze ogen uit. “Dit is zo’n winkel met allemaal leuke dingen waar je eigenlijk niks aan hebt”, merkt mijn dochter op. Precies. We houden ons dus in en kijken vooral naar al het leuks in de winkel. En erbuiten waar een geweldig leuke flamingo in de gracht dobbert.

Hier kun je niet voorbij lopen.

Hier kun je niet voorbij lopen.

Die is leuk!

Die is leuk!

Hoekje over Utrecht. Je vindt de leukste kaarten en heel veel hebbedingen in dit winkeltje.

Hoekje over Utrecht. Je vindt de leukste kaarten en heel veel hebbedingen in dit winkeltje.

De achterkant van It's a present.

De achterkant van It’s a present.

Lekker eten en drinken

Van al dat shoppen krijg je best trek. Mijn dochter kiest voor de lunch voor de grote M, maar wil je iets gezonder dan kan ik de Yoghurt barn aanraden. Wij lunchten daar al eens tijdens een weekendje winters Utrecht, het was super lekker en weer eens wat anders dan friet of een broodje. ’s Avonds gaan we lekker genieten van Tapas op het terras van de Tapaskelder. Prima hapjes, en zo zijn we op tijd voor ons toetje van de dag. De musical The Bodyguard. Wauw… Mocht je nog kaarten kunnen krijgen en ben je opgegroeid met de muziek van the queen of pop, dan zeg ik doen!

Mooie afsluiting van de dag in het Beatrixtheater.

Mooie afsluiting van de dag in het Beatrixtheater.

Winkel jij graag in Utrecht? Wat zijn jouw favorieten? Ik kom vast nog vaker in Utrecht dus tips zijn welkom!

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kamaarlvis augustus 17, 2016 at 8:26 pm

    In Utrecht moet je naar Giensch op de Voorstraat. Jurken en vestjes van je favoriete merken gecombineerd met vintage. Ook veel Ato Berlin. Om leuk voor mannen!

  • Reply Kamaarlvis augustus 17, 2016 at 8:28 pm

    Lola en Liza leuk voor grote en kleinere meisjes!

  • Leave a Reply