Lifestyle

Recensie Soof deel 2: waarom is een vervolg nooit zo leuk als het eerste deel?

Men neme een grappige actrice. Knap maar ook weer niet zo mooi dat wij vrouwen onszelf er niet in herkennen. Voeg daar een paar hunks aan toe, wat ongemakkelijke situaties, gooi er aanstekelijke muziek onder en je hebt een vrouwenfilm. Succes verzekerd. Dat moeten de makers van Soof 2 gedacht hebben. Ik ging naar de Ladies Night in CineMec Ede om te kijken of Soof deel 2 net zo leuk is als het eerste deel. Met 2200 andere vrouwen. Wat bezoekers betreft zal Soof 2 het dan ook prima doen. Maar of die bezoekers ook tevreden zijn?

recensie-soof-2-foto-1

Recensie Soof deel 2

Ik ben niet echt tevreden. De charme van deel 1 is ver te zoeken. Geen 1 keer moet ik hardop lachen. “Een beetje een tamme film”, spreekt mijn vriendin mijn gevoelens uit.

Waar zou dat toch aan liggen? Dezelfde acteurs nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Zelfs Dan Karaty komt weer opdraven als ‘sekskabouter’. En een nieuwe hunk wordt ingezet in de vorm van Achmed Akkabi. Hij speelt de foodie Bauke. Of hij een blijvertje is in het leven van Soof zal ik niet verklappen.

Over de film Soof deel 2

Het verhaal biedt genoeg ingrediënten voor een grappige film. Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Ze gaan uit elkaar. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt.

Clichés volgen, haar ex slaat in no time een jonge vriendin aan de haak. Als kijker kun je je goed voorstellen hoe gefrustreerd Soof zich moet voelen. Maar echt grappig vind ik deze nieuwe ontwikkeling in het leven van Soof niet. Zelf loopt ze Jim Cole (Dan) weer tegen het aantrekkelijke lijf, en ook de nieuwe kok van haar restaurant De Kooksoof biedt afleiding.

Achmed Akkabi doet het leuk als de nieuwe liefde van Soof, maar ik heb de hele tijd het gevoel dat hij een wapen zal trekken. Iets te vaak naar Moordvrouw gekeken 🙂

In tegenstelling tot Moordvrouw wordt het in Soof 2 niet echt spannend. Ontroering dan? Nee, ook niet. Mijn avond is niet helemaal verpest. De redding van deze film is Lies Visschedijk. Wat een leuke vrouw is dat toch! Mooi, maar wel bereikbaar mooi. Gezellig rond en de helft van de film loopt ze rond in een huispak. Lekker comfortabel. Om als ze een spannende date heeft ineens wel alles uit de kast te halen in een mooie jurk. Soof is zoals de gemiddelde Nederlandse vrouw en daarom zo populair bij de dames in de zaal. Lies zet Soof geloofwaardig neer. Ik ga een beetje van haar houden.

Bridget Jones

Eigenlijk is Soof onze eigen Bridget Jones. En net als bij Bridget, valt deel 2 mij tegen. Misschien zijn mijn verwachtingen ook dit keer te hoog. Ik hoop dat als er net zoals bij Bridget ooit een een Soof deel 3 komt, ik wel weer mag schaterlachen.

Ik zou de makers aanraden om Dan iets meer in te zetten op de dansvloer, samen met Soof. Misschien kan Barry Atsma wel opgetrommeld worden als nieuwe hunk. En dan een liefdesbaby op de valreep. Een zwangere Soof, daar weet Lies vast wel raad mee.

recensie-soof-deel-2-foto-2

Heb jij Soof 2 al gezien? Vond je ‘m net zo leuk als deel 1?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply