Lifestyle

Strandvakantie of actieve vakantie?

Vakantie. Tijd om te ontspannen. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. De een zweert bij een vakantie in horizontale positie op het strand, een ander is liever actief bezig. Ik kan moeilijk kiezen dit jaar; een strandvakantie of actieve vakantie. Mijn ideale vakantie vier ik deze zomer. Zon, zwemmen, maar ook actief zijn.

Vroeger kon ik dagen in de zon doorbrengen. Handdoek op het strand, af en toe een duik, tijdschrift erbij en meer had ik niet nodig. Ik merk nu ik wat ouder ben, dat de verveling iets sneller toeslaat. Ik vind het vooral fijn om na flinke inspanningen lekker te ontspannen.

Veel meer heb je niet nodig op vakantie toch?

Veel meer heb je niet nodig op vakantie toch?

Gewoon naar de camping

Eerst een mooie wandeling en dan een duik in een meertje. Dat hebben we een aantal jaren gedaan in Zweden. Onze tienerdochter zeurt al een tijdje om een vakantie zoals al haar vriendinnen. “Gewoon naar Frankrijk of Spanje, naar de camping, zoals iedereen doet.”

Wij zien het niet meteen zitten om met half Nederland op de route du soleil te rijden. Liever gaan we hiken in Ierland. Maar een compromis is dit jaar snel gemaakt, hiken in de meivakantie en naar de Franse zon in de zomer.

Franse zon

En dat is wel even wennen. Dat hiken niet, dat kunnen we wel. Nee, die Franse zon is even wat anders. Ik heb bewust een kleine camping uitgezocht, in Zuid-Frankrijk, randje Ardeche. Onze mooie kant en klare tent is fijn, de plek is ruim, je kijkt niet bij je buren op het bord. So far so good.

Ons 'thuis' op de Franse camping.

Ons ‘thuis’ op de Franse camping.

Het wemelt ook niet van de Nederlanders, we horen zelfs aardig wat Frans om ons heen. Ik mis alleen de rust en de ruimte. Mijn kinderen vinden het prima op de camping, het zwembad, de grote trampoline, knutselen in de kinderclub, allemaal even leuk.

De mooie omgeving van onze camping.

De mooie omgeving van onze camping.

Lamlendig

De dorpjes zijn charmant, we slenteren wat en gaan dan weer terug naar de camping. Beetje eten, nog wat zwemmen. Ik word er een beetje lamlendig van. Gelukkig gaan we nog een dag van rotsen springen. Canyoning, zo gaaf is dat! Je leest er binnenkort meer over op kidseropuit.nl. Ik mijmer ondertussen over een volgende vakantie. Iets meer actie zou niet verkeerd zijn.

Gelukkig gaan we nog een dagje canyoning proberen, ik begin lui te worden.

Gelukkig gaan we nog een dagje canyoning proberen, ik begin lui te worden.

Rondtrekken in Noorwegen, of hiken in Schotland. Met een camper door Canada. “Mama, ga je mee zwemmen?” Ik ben weer terug in het hier en nu. Ik wilde meer actie, die kan ik krijgen in het zwembad op de camping. Drie koters in het water gooien. Ik kan zelfs meedoen met de dagelijkse aquajogging lessen, gegeven door de eigenaresse van de camping 🙂

En jij, hoe vier jij het liefste vakantie? Actief of liever languit op het strand?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jonna@Burgertrutjes juli 31, 2016 at 6:48 am

    Leuke camping! Ik hou van een afwisseling van activiteiten op vakantie en vooral doen waar ik die dag zin in heb 🙂

  • Reply Jacqueline juli 31, 2016 at 10:22 am

    Vakantie blijft bij ons zoeken naar een compromis. Mijn man en kinderen houden van actieve dingen doen, ik kan daar niet zoveel aan meedoen en geniet dan weer meer van mooie dingen zien. Met een stedentripje maak je mij echt blij, maar daarin kunnen de kinderen hun ei niet kwijt. Strand en warm weer is echt niks voor mij om twee weken door te moeten brengen. Maar meestal kiezen we wel voor een vakantiepark waar iets van water in de buurt is, genoeg te doen en te zien in de omgeving en genoeg comfort (kamperen doe ik echt niet aan en de stacaravans vind ik ook wat te krap worden…).

  • Leave a Reply