Lifestyle

Winkelen in Amersfoort: de hotspots

Elk kwartaal, zodra de kinderbijslag is gestort ;-), ga ik met een stel vriendinnen winkelen. We kiezen steeds een andere stad. Met de groepsretour van de NS kan dat hartstikke voordelig. Dit keer was Amersfoort aan de beurt. En ik kan je vertellen, winkelen in Amersfoort is een aanrader!

Het is gezellig druk in Amersfoort.

Het is gezellig druk in Amersfoort.

Winkel in, winkel uit, ik was er als klein meisje al gek op. Het combineren van kleding, nog even verder kijken of het nog wat goedkoper kan. Het enige verschil met toen is dat ik nu niet met tassen vol kleding thuis kom. Ik shop namelijk ook al veel online. Ga ik de stad in, dan zoek ik vooral bijzondere winkels op.  Amersfoort blijkt een prima plek om leuke winkels te spotten, en fijne eettentjes te ontdekken. Het is ook nog een mooie stad qua gebouwen. Kijk je mee?

De poort naar het centrum van Amersfoort.

De poort naar het centrum van Amersfoort.

Jans Pakhuys

Deze cadeauwinkel, galerie en atelier ineen is een speciale vermelding waard. Het is toevallig de eerste winkel waar wij binnen stappen. Alle vrolijke kleuren en verschillende producten geven mij het gevoel in een snoepjeswinkel te zijn beland. Ik word zo ontzettend hebberig van dit soort leuke winkels. Uit de collectie sieraden kies ik een armbandje en een ring. Mijn vriendinnen zijn in een grote bak met plastic schalen gedoken. Gelukkig laten ze ook nog wat voor mij over.

Hier kun je niet aan voorbijlopen.

Hier kun je niet aan voorbij lopen.

Leuke cadeaus en hebbedingen.

Leuke cadeaus en hebbedingen.

Bij het afrekenen vraag ik of ik foto’s mag maken. Dat mag en ik krijg ook een uitgebreide uitleg over het concept van Jans Pakhuys. Op de begane grond zijn exclusieve geschenken te koop in verschillende prijsklassen. Kleurrijke kunst- uiteraard ook te koop- siert de wanden van de galerie. Boven de winkel zijn de kunstenaars van Amerpoort aan het werk.

De leukste en vriendelijkste medewerksters vind je bij Jans Pakhuis.

De leukste en vriendelijkste medewerksters vind je bij Jans Pakhuis.

Mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking maken en verkopen hier kunst en bijzondere geschenken. Dit doen zij samen met andere kustenaars, medewerkers en vrijwilligers. Het resultaat is een unieke winkel/galerie met echt bijzondere producten. Ben je in de buurt (Grote Sint Jansstraat 4), neem zeker een kijkje!

Jurkjes

We lopen verder naar de Keizerin. Ik heb geen nieuw jurkje nodig. Echt niet. Toch stappen we hier ook naar binnen. De sale is begonnen. En ook al heb ik niks nodig, kijken kan geen kwaad 🙂 Bijna al mijn favoriete merken hangen in de rekken. King Loui, Blutsschwester, Tante Betsy, IS IS, Who’s that girl, alweer dat snoepjeswinkel gevoel!

De leukste jurkjes shop je hier.

De leukste jurkjes shop je hier.

Al slenterend komen we langs nog meer leuke winkels. Bij Speelboek vind je de leukste boeken en spellen (de naam zegt het al) voor je kinderen. Er is een Noa Noa outlet waar we de pashokjes induiken. Nee we hebben niks nodig, maar die leuke goedkope jurkjes passen kan toch geen kwaad?

Tijd voor de lunch!

Wil je echt lekker lunchen met pure producten? Coffee Corazon is the place to be. Boven kun je heel goed met kinderen terecht, speelgoed all over the place. Wij zijn kinderloos vandaag en gaan lekker rustig beneden zitten. Het kan op zaterdag wel erg druk zijn. Wij vinden een plekje, maar moeten wel dik 1,5 uur wachten op onze broodjes. Die gelukkig zo lekker zijn dat we dat snel vergeten. De crushed/shaken ice-tea met vers fruit zorgt dat we het wachten wel even vol houden.

Leuke en lekkere plek om te lunchen.

Leuke en lekkere plek om te lunchen.

Heerlijk smeltbroodje met zalm.

Heerlijk speltbroodje met zalm.

Met nieuwe energie gaan we verder op pad. De Krommestraat is echt leuk! We duiken nog even de Corazon Bakery in om lekkere koekjes te halen. En de Dille en Kamille slaan we natuurlijk niet over. Even rondkijken of er nog nieuwe leuke hebbedingetjes zijn. Of handige kookaccessoires. Zo koop ik een speciale rasp om dunne sliertjes wortel en courgette mee te snijden. Die had ik nog niet.

De Krommestraat is inderdaad erg leuk.

De Krommestraat is inderdaad erg leuk.

De Dille en Camille.

De Dille en Kamille.

We hebben dit straatje nu wel gezien en duiken een zijstraat in, op naar Klompendompen. Voor de leukste kinderkleding. We willen ook nog naar het wat nieuwere gedeelte van de stad, waar we de Flying Tiger vinden. Altijd fijn om doorheen te lopen en dingen af te rekenen die je helemaal niet nodig hebt, maar o zo leuk zijn.

Met ons laatste rondje gaan we nog even de H&M binnen en scoor ik eindelijk een maxi-jurk. De rij bij de pashokjes is enorm, tja zaterdagmiddag, dus ik duik op de mannenafdeling een hoekje in. We hebben de grootste lol als ik de jurk verkeerd om aan blijk te hebben. De foto’s hiervan zal ik je besparen 🙂

Nog zo'n leuk plekje!

Nog zo’n leuk plekje!

Hmmm die wil ik wel meenemen.

Hmmm die wil ik wel meenemen.

En dan gaan de winkels klokslag 17.00 uur dicht. Beetje jammer, we kunnen nog wel een uurtje doorgaan. Nu zit er niks anders op dan op zoek te gaan naar een leuk restaurant. We zijn gek op Mexicaans, en Popocatepetl blijkt een prima keuze. De alcoholvrije cocktails, de nacho’s, de burrito’s, helemaal goed.

De dames van Popocatepeti.

De dames van Popocatepetl.

Beloning na een dagje shoppen. Lekker Mexicaans eten.

Beloning na een dagje shoppen. Lekker Mexicaans eten.

De buit. De leuke boerenbont mokken kreeg ik van mijn vriendin. Had ze nog werkeloos in de kast liggen. Check haar insta voor nog meer leuks grietjeruimtop.

Een deel van de buit. De leuke boerenbont mokken kreeg ik van mijn vriendin. Had ze nog werkeloos in de kast liggen. Check haar insta voor nog meer leuks: @grietjeruimtop.

Ik had het niet nodig, maar ja die sale...

Ik had het niet nodig, maar ja die sale…

Wij kijken terug op een heerlijke dag in een leuke stad. Vertel eens, ben jij al eens in Amersfoort geweest en heb je nog aanvullende tips? Ik ga er vast nog eens shoppen. Of heb jij een andere favoriete stad?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply