Personal

Dit zijn mijn favoriete quotes: #30DayBlogChallengeNL

Brand is erger. Dat is heel lang mijn favoriete uitspraak bij al mijn blunders geweest. Of als er weer eens iets tegen zat. Het past ook wel bij me, ik hou van relativeren. En van overal een positieve draai aan proberen te geven. Toch behoort het nu niet meer tot mijn favoriete quotes. Welke dan wel? Je leest het in deel 2 van mijn deelname aan de #30DagBlogChallengeNL

Vond je vroeger inspirerende spreuken in boeken en tijdschriften, tegenwoordig kom je ze ook veel tegen op de social media. Sterker nog, je struikelt er soms over. Er zijn zelfs mensen die niks anders doen op Facebook dan tegeltjeswaarheden delen. Niet echt my cup of tea. Sorry voor het Engels, maar ik heb zo’n gruwelijke hekel aan ‘het is niet mijn ding’. Mijn minst favoriete uitspraak. Dat zou weer een nieuw blog opleveren. De 10 vreselijke uitspraken die ik niet meer wil horen.

Ik dwaal af. Quotes die ik wel kan waarderen. Meestal zijn die trouwens in het Engels. Geen idee waarom eigenlijk. Ik bedoel, wat is er mis met je moerstaal? Helemaal niks als je het mij vraag. Dus maak ik een top 3 van mijn favoriete quotes met op nummer 1 een Nederlandse. Ik zou die top 3 trouwens ook wel kunnen samenstellen met Loesje uitspraken. Kennen jullie die nog? Wat vond ik die vroeger geweldig. Doet me denken aan mijn studententijd, met een Loesje agenda in mijn tas, en posters aan de muur van het studentenhuis. Mijn favoriet is: ‘Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.’ Vind ik zo heerlijk impulsief klinken. Loesje bestaat nog steeds. Op de website zie ik genoeg leuke posters om me terug in de tijd te brengen.

Mijn favoriete Loesje poster, hangt bij mij op de wc.

Ok, ik ben dus Loesje fan van het eerste uur, maar mijn favoriete quote is niet van Loesje. Laat ik trouwens eerst de nummer 2 en 3 maar verklappen.

Een van mijn favoriete quotes.

Een van mijn favoriete quotes.

Mooi toch? Deze heb ik op de wc hangen, bij de spiegel. Zodat ik mezelf kan aankijken terwijl ik probeer te bedenken wie ik eigenlijk ben. Wat ik ben. Gelukkig? Veertig en nu? Maar ook ben ik veranderd? Doe ik niet te veel wat anderen van mij verwachten? Het antwoord is de ene dag ja, de andere dag nee. Ik vind het belangrijk om dichtbij mezelf te blijven. Maar voor ik nu te zweverig word, tijd voor de nummer 2.

Een favoriete quote van Joseph Chilton Pearce.

Een favoriete quote van Joseph Chilton Pearce.

Tja. Misschien ook weer iets te zweverig. Maar het klopt wel. Angst houdt mij vaker tegen dan me lief is. Bijvoorbeeld met bloggen. Ik liep al zo lang rond met de wens een eigen beauty- en lifestyleblog te beginnen. Maar twijfelde aan mezelf. Wat heb ik nou te vertellen? Wie zit er nou op mijn stukjes te wachten. De angst om niet leuk gevonden te worden, hield me tegen. Tot ik dit kaartje tegenkwam. Het hangt naast de nummer 3 op de wc en elke keer als ik iets leuks bedenk, kijk ik er even naar. En probeer de angst om fouten te maken, een flater te slaan, af te gaan als een gieter, te verbannen. Het leven is veel te kort om niks te durven!

En dan, tromgeroffel, mijn nummer 1. Het is eigenlijk een zin uit een songtekst. Die ik voor het eerst hoorde toen ik enorm liefdesverdriet had. Ik dacht dat dit het ergste was dat mij ooit zou overkomen. Little did I know… Er zijn altijd ergere dingen en soms heb je de pech dat ook die je overkomen. Dan kun je maar beter accepteren dat het is zoals het is. Of zoals Acda en de Munnik zo mooi zongen:

‘Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt’

En zo is het.

Wat vind je van mijn quotes? Hou jij van mooie uitspraken en tegelwijsheden? Heb je favoriete quotes? Deel ze!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply