Lifestyle, Personal

Meer echte vrouwen op de cover van magazines?

Als ik reis, lees ik graag een tijdschrift. Ik schiet nog even snel de kiosk in om een exemplaar te kopen. Meestal pak ik de Linda. Ik tuur naar de schappen. Herken de grote letters. Vaak pronkt Linda zelf op de cover van haar tijdschrift. Ik hou van echte vrouwen op de cover van magazines. Nu zie ik een zongebruind superslank en gespierd lijf, grote borsten in een sexy bikini. Dat is Linda niet, denk ik bij mezelf. Maar wel haar hoofd. Hoe dan ook, ik koop het tijdschrift en ren naar de trein.

Linda heeft ineens een fotomodellenlijf.

Linda heeft ineens een fotomodellenlijf.

Haar voorwoord lees ik als eerste. Het kwartje valt. De foto op de voorpagina is gefotoshopt. Om een punt te maken. Linda denkt dat haar lezers niet zitten te wachten op haar echte lijf. Ze schrijft: “Het wordt vaak geroepen, maar ik denk toch niet dat je op de cover van een duur glossy blad altijd de waarheid wilt zien.” Nou, dan heeft Linda het mis, ik zit helemaal niet op een nepversie van haarzelf te wachten.

Wegdromen

Ik lees verder. “Uiteindelijk koop je zo’n blad ook omdat je even wilt wegdromen.” Huh? Ik snap haar nu echt niet meer. Ze gaat nog even door dat ze de Dove-reclames, waarin we eindelijk vrouwen met normale lichamen zagen geweldig vond, maar als alle reclame-uitingen zo worden, haakt Linda af.

Want, zo betoogt ze: “Soms wil ik gewoon even geloven dat zo’n oogcrème in een mooi zilveren potje mij van mijn rimpels verlost. Of dat die jeans me het ferme strakke kontje geeft dat ik al jaren niet meer in de spiegel zie.”

Dus wordt Linda liever constant bedonderd. Zij koopt spullen die niet voor echte vrouwenlichamen gemaakt zijn. Om gefrustreerd en teleurgesteld in een te strakke broek, met een botoxhoofd naar troostvoer te grijpen.

Cirkel

Het is een vicieuze cirkel. We zien alleen maar perfecte vrouwen in bladen en in reclames op tv. We hebben geen idee hoe dat ene leuke jurkje op een vrouwenlichaam met echte rondingen staat. We kopen het toch maar, want ja, dat is de mode. En dan klopt dat perfecte beeld niet met de werkelijkheid.

Zelf kan ik daar flink chagrijnig van worden. En wat doe ik als ik geïrriteerd alweer een pakketje met kleding terug moet sturen? Juist. Chocola. Of indien niet voorradig chips. Desnoods de snoepbak van de kinderen plunderen (heel veel doosjes smarties voldoen net zo goed als 1 reep chocola ;-))

Meer echte vrouwen!

Eerder schreef ik al dat ik graag meer kleding voor echte vrouwen in de winkels zou zien. Nu zou ik graag nog een stap verder gaan. Echte vrouwen, dik en dun, lang en kort, graag op tv! En in de bladen, zonder photoshop.

Wat zeg ik? Weg met alle filters van instagram. Een hoofd van 40 jaar en ouder heeft rimpels. Laat dat dan ook gewoon zien. Ik wil niet bedonderd worden door de bladen. Ook niet door Linda. Mijn eigen foto’s zijn zoals ik ben. Onbewerkt. Het leven is zoals het is; hartstikke mooi. En wij vrouwen ook!

Wat vind jij? Meer echte vrouwen op de covers van tijdschriften en op tv? Of stoor jij je niet aan al die perfecte plaatjes?

Je hoeft niet altijd perfect op de foto.

Je hoeft niet altijd perfect op de foto.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply