Personal

Mooi paars is zo gek nog niet

Paars. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Er gaan maanden voorbij zonder dat ik ook maar iets van paars in mijn buurt heb. Laat staan een paarse jurk aantrek. Het is een beetje een moeilijke kleur. Het is geen rood en geen blauw, maar zit er tussenin. Wat vind jij van paars?

Paars foto 1

Echt paars is donker, dus winters. Lila kan dan weer wel in de zomer. Maar daar kies ik bijna nooit voor.In de Romeinse tijd was het dragen van paarse kleding voorbehouden aan de hogere standen. Een koninklijke kleur dus. Niet voor niks is de kleur van de jurk van de Edese Heidekoningin altijd paars. Of wacht, dat komt weer van de heide natuurlijk.

Heidekoningin

Goed, voor de lezers die het nog niet weten, ooit ben ik Heidekoningin geweest. Niet lachen! Het is een ere-baantje waarbij je een jaar lang het visitekaartje van de gemeente Ede bent. Samen met een Heideprinses. Die je van te voren niet kent. En waarmee het dus klikt. Of niet. In mijn geval gelukkig wel. Anyway, je mag allemaal leuke dingen doen, interessante en minder interessante mensen ontmoeten. En aan het einde van het jaar een week lang feest vieren.

Paarse jurk

Minpuntje, dit alles moet je doen in een paarse galajurk. Geen discussie over mogelijk. De jurk is paars. En sierlijk. In mijn geval ook nog eens lang en met een petticoat eronder. Niet handig. Wel mooi. Hoewel ik daar na een jaar anders over dacht.

Paarse bril

Paars kwam er bij mij even niet meer in. Nu, 12 jaar later, lak ik mijn nagels paars. Of lila. Voor 1 week. Vooruit, ik trek er een lila shirt bij aan. Heel misschien pak ik ook nog een paars jurkje uit mijn kast.

Vooruit, ik zet een paarse bril op.

Vooruit, ik zet een paarse bril op.

Voor 1 avondje dan :-)

Voor 1 avondje dan 🙂

Hou jij van paars?

Hou jij van paars?

Het is Heideweek. Ik bekijk deze week alles door een paarse bril 😉 En weet je? Mooi paars is zo gek nog niet!

Wat vind jij van de kleur paars? Hot or not?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jolanda augustus 21, 2016 at 8:44 am

  …hate it!
  Ik heb niets met paars, des te meer met de heideweek. Heideweek doet wel iets met me. Mee opgegroeid en vaak jarig in deze week…Dus één week per jaar is mooi paars niet lelijk 🙂

  • Reply Missforty augustus 21, 2016 at 5:11 pm

   Same here! Niet jarig, maar wel opgegroeid met de Heideweek (favoriete plek was altijd de Parkweg :-)). De rest van het jaar draag ik ook nooit paars, te donker en somber voor mij. En lila vind ik weer te soft.

  Leave a Reply