Personal

Te weinig tijd: de stress van een veertiger

Terug van weggeweest, mijn column voor de plaatselijke krant De Edese Post! Zo leuk om te doen, maar ja ik heb zo weinig tijd…  En toch ga ik proberen regelmatig een stukje te tikken. Vanaf nu! Deze staat vandaag in de krant.

Ik heb nog zoveel te doen!

Nieuwsgierig kijk ik mijn moeder aan. “Wat deed jij eigenlijk met je vriendinnen toen je veertig was?” In mijn beleving was Ede ‘vroeger’ verschrikkelijk saai. Ik ging in ieder geval zo snel mogelijk op kamers wonen, in de grote stad. Mijn moeder denkt eens goed na. Ze ging wel eens met vriendinnen op stap. Naar de film. En naar de huisvrouwendag in De Reehorst. Dat was het dan ook wel.

Tegenwoordig heb je als dame van ‘ongeveertig’ de keuze uit Ibiza Nights, Ladies Nights in Cinemec, workshops schilderen in de kroeg, Foodfestivals, Pop-up kunstfestivals, een Zomer Event, Festival Zomerbries, culturele avondjes Dante, Live Stage Marnix, intieme theaterconcerten in Cultura, Ede Uit de Kunst en zo kan ik wel even doorgaan. Ik hoef me geen dag te vervelen. Nou ja, dat is ook weer overdreven, het blijft natuurlijk wel Ede 😉

Toch maar kaartjes gekocht.

Toch maar kaartjes gekocht.

Het valt me op dat Ede hipper wordt. Ik zie steeds meer nieuwe initiatieven waar ik graag met vriendinnen naartoe zou gaan. Op Facebook zie ik ‘Bij Mij’ voorbij komen. Wat een leuke winkel/lunchplek is dat. Ik ben er alleen nog niet geweest. En ook niet bij Rode pepers en Basilicum, ook al zo’n hot spot. Of de Jonge Dame. Koffie drinken bij Effe Anders. Of bij Koffie en Koffie. Ik doe het veel te weinig.

Wie zong dat ook alweer; “ik heb nog zoveel te doen!” Als je net als ik rond de veertig bent, dan weet je het antwoord misschien wel. Ik kan er even niet opkomen. Goed, ik heb nog zoveel te doen dus. Dat gevoel heb ik. Dagelijks. En dan bedoel ik niet eens mijn werk, huishouden en zorgen voor mijn kinderen (in willekeurige volgorde). Nee ik heb het gevoel dat ik van alles mis. Weer een nieuw leuk restaurant in Ede? Help, ik ben bij de vorige hot spot nog niet eens geweest! Ibiza Night? Ja die vorige was echt leuk. Heb ik alleen gemist.

Afgelopen weekend was er zelfs een grote opera in de nieuwste hotspot van Ede, het opgeknapte Open Lucht Theater. Misschien hoef je niet eens zelf een kussentje mee om op te zitten. Maar helaas, dat heb ik ook alweer gemist.

Nee, dan was het voor mijn moeder veel makkelijker. Vroeger. Toen Ede nog saai was.

http://

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply