Personal

Veertig en nu al een leesbril of beeldschermbril?

Jullie hebben misschien gemerkt dat het iets rustiger is op missforty.nl. Het liefst deel ik een paar keer per week wat mij zoal bezig houdt. Lekker van me afschrijven en foto’s maken van mooie dingen en lekkere producten. Of gewoon even mijn hart luchten. Het lukt me even niet. Ik heb last van een pijnlijke, verkrampte nek. En dit komt weer van te veel turen naar mijn beeldscherm. Ik ben veertig (en een beetje) en moet ik nu al een leesbril? Help!

Kramp in mijn nek

Eerst dacht ik aan een stijve nek. Vast kou gevat. Na een week vind ik het toch wel erg vervelend worden. Als ik ’s avonds lekker op de bank met mijn beste vriend Mac plof wil ik gewoon lekker kunnen tikken. En niet na 5 minuten toch maar weer stoppen en een warme doek in mijn nek leggen. “Misschien moet je wel een bril.” Mijn man ziet mij vaak mijn hoofd vooruit steken om iets beter te kunnen zien. Het zal toch niet?

Leesbril of beeldschermbril?

Op naar de opticien. Een paar testen later weet ik genoeg. Geen bril voor het dagelijks leven, de sterkte van mijn ogen is nog prima. Fijn. Alleen het lezen. “Tja veertig is wel wat jong voor een leesbril, maar laten we eens even kijken. Werk je veel met een beeldscherm?” Ach, wat is veel. 8 tot 10 uur per dag? Alleen in het weekend is dat een paar uur minder.

Ik krijg een bril op en moet een tekst lezen. Of dit zonder bril minder goed gaat. Wauw, echt wel! Wat een verschil. Het is duidelijk, als ik van mijn nekklachten af wil komen zal ik een beeldschermbril moeten aanschaffen.

Zo gezegd, zo gedaan. De bril wordt besteld. Tot die tijd doe ik het wat rustiger aan. En de foto van mij met bril? Die volgt misschien nog. Maar ik kan je wel vertellen dat een beeldschermbril vooral functioneel is en absoluut niet modieus šŸ™‚

Een beeldschermbril ziet er niet zo leuk uit als mijn paarse glitterbril...

Een beeldschermbril ziet er niet zo leuk uit als mijn paarse glitterbril…

Vertel, heb jij al een leesbril nodig? Of draag je al een bril of lenzen? Hoe bevalt dat?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply