Personal

Veertig jaar en dan?

Ik zag er best tegenop. Twee jaar geleden werd ik veertig. Veertig jaar, dan ben je echt een mevrouw. Natuurlijk hoorde ik dat al een paar jaar. Mevrouw. Stagiares die maar ‘u’ tegen me blijven zeggen. En die daarvoor een punt aftrek krijgen in hun beoordeling 😉

Feest

Ik vond dertig gewoon zo fijn. Toch moest er een feest komen. Als je dan veertig wordt, dan maar goed. Voor iemand die nooit haar verjaardag viert was dat best bijzonder. Een zoektocht naar de perfecte verjaardagsjurk. Rood, uiteraard. Een fijne avond met familie en vrienden. Ik kijk er met plezier op terug.

 

Veertig worden vond ik een feestje waard.

Veertig kaarsjes uitblazen.

En het valt wel mee, dat veertig zijn. Zo merk ik alweer twee jaar. Het gekke is wel dat ik ineens last krijg van melancholische momenten. Veel vaker dan voorheen zit ik te mijmeren over vroeger. Toen mijn familie nog compleet was.

Time flies

De heerlijke jaren opgroeien in een warm gezin. Verliefd worden, studeren, een eerste baan, opnieuw verliefd worden. Trouwen, moeder worden. Het vliegt voorbij.

Veertig worden is voor mij ook een moment geweest om vooruit te kijken. Ik vroeg mezelf af: “Veertig, en dan?” Een soort van midlife-crisis. Maar dan geen echte crisis. Ik kijk naar mijn leven en zie dat ik het goed heb. Ik maak de balans op. Vraag me af waar ik over tien jaar ben. Als ik bijvoorbeeld nog van baan zou willen veranderen, moet ik dat nu doen.

Nu doen!

Nu zit ik nog aan de jonge kant van de veertig. Wat wil ik nog echt graag? Nu doen! Zeuren over mijn lijf of mezelf echt een schop onder mijn kont geven. Nu ben ik nog min of meer actief en gezond. En willen die kilo’s er misschien nog af.

Wat ik hoor en lees over de overgang boezemt me wel angst in. Afvallen kun je dan wel vergeten. Je emoties onder controle? Vast niet. En toch. Veertig zijn is me ook heel erg meegevallen. Ik leef en ben daar intens dankbaar voor.

Veertig zijn is leuk!

Veertig zijn is leuk!

Herken jij dat gevoel van ‘veertig en nu?’ Van terugblikken – en vooruitkijken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Judith augustus 13, 2016 at 7:03 am

    Heel erg herkenbaar, ik had het idee dat ik bij 40 alles bereikt moest hebben, dat het dan over was. Maar het begint net.

  • Reply Missforty augustus 13, 2016 at 7:06 am

    Inderdaad, nog zoveel te doen en te beleven!

  • Leave a Reply